Najnovije vesti

Siti kupuje klubove kao drugi igrače: Bolivar broj 11, još malo pa mogu sami ligu da naprave

Vreme čitanja: 1 minuta

Bolivar je Sitijev (©Reuters)

Svakako najzvučnije ime na sve dužoj listi

Većina se dovija kako da skupi novac za novog desnog beka ili alternativnog špica zbog povrede prvog napadača. Mančester Siti pak kupuje na tone. Ne čak ni igrače, već cele klubove. A sada je na listu klubova u vlasništvu “Siti Fudbal Grupe” dopisao možda i najzvučnije ime ako ne računamo mančesterski klub. Novi čas sve šire “porodice” je Bolivar, najtrofejniji klub Bolivije.

Podsetimo, članovi Siti Grupe su od ranije Mančester Siti, Njujork Siti, Melburn Siti, Jokohama Marinos, Montevideo Siti Torke, Đirona, Troa, Sičuan, Mumbaj Siti i belgijski Lomel.

Sad bi već mogli da igraju ligu između sebe.

Kako je objavljeno, u sklopu posla Bolivar će dobiti jednu od najboljih akademija fudbala u Južnoj Americi i imaće smeštaj za 80 sportista. Svaki polaznik akademije dobiće i nutricionistu, opšte obrazovanje i sve druge pogodnosti na koje nas je Siti već navikao.

Među zacrtanim ciljevima je inače i ambiciozan plan da se Bolivar domogne barem finala Kopa Libertadores ili da osvoji Kopa Sudamerikanu.

A zašto Bolivar? Ima i do nadmorske visine, jer u Siti Grupi smatraju da bi treninzi na visini od 3.640 metara mogli da budu velika prednost u odnosu na konkurenciju.

Tagovi:

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva