Fil Foden (Foto: Reuters)
Fil Foden (Foto: Reuters)

Siti nagrađuje Fodena za vernost četiri puta većom platom

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 16:35

Talentovani vezista bi uskoro mogao da potpiše novi šestogodišnji ugovor

Krajem prošle sezone paraf na novi dugogodišnji ugovor sa Mančester Sitijem stavio je Kevin de Brujne, letos su isto učinili Fernandinjo (doduše jednogodišnji) i Džon Stouns, da bi se na vernost šampionu Engleske početkom nove sezone obavezali Ruben Dijaš i Ederson. A koracima starijih kolega uskoro bi mogao da krene i – Fil Foden.

Dve strane su u pregovore ušle još početkom godine, ali su oni početkom aprila, nakon smrti Fodenovog savetnika Ričarda Grina, privremeno obustavljeni. Lokalni Mančester Ivning Njuz piše da su sada ponovo uveliko u toku i da bi već do kraja nedelje talentovani Englez mogao da da produži boravak na Itihadu na šest sezona.

Izabrane vesti

I pride za vernost bude nagrađen ozbilnom povišicom. Naime, prema pojedinim navodima sa Ostrva, Fodenu će se po slovu novog ugovora nedeljna primanja gotovo učetvorostručiti – sa sadašnjih 40.000 na 150.000 funti, odnosno 7.200.000 godišnje.

Džejdon Sančo je bio nestrpljiv, nije mogao da sačeka proboj u prvi tim. Foden je išao drugim putem, gledao, upijao i prošle sezone se profilisao kao jedan od bitnijih igrača Gvarioline ekipe sa 16 golova i deset asistencija. Otud i odluka čelnika Sitija da tri godine pre isteka aktuelnog ugovora reaguje i produži ga na još toliko. A ko zna, ako 21-godišnjak nastavi istim tempom i ispoštuje dogovor do kraja, možda dobije i statuu pored Davida Silve i Vensana Kompanija.

Foden je zbog povrede uoči finala Evropskog prvenstva propustio uvodne tri utakmice Premijer lige, ali se polako oporavlja i već za vikend protiv Lestera mogao bi da se nađe na klupi.



tagovi

Fil Foden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara