Ruben Dijas (twitter©ManCity)
Ruben Dijas (twitter©ManCity)

Siti blindirao komandanta odbrane: Dijas na Etihadu do 2027. godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 12:07

Siti u avgustu produžio ugovore štoperskom tandemu Dijas - Stouns

Serija potpisa novih ugovora pala je u Liverpulu u poslednjih mesec dana. Alison, Fabinjo, Robertson, Van Dajk - svi su parafirali nove dugogodišnje ugovore sa Redsima, a po uzoru na jednog od suparnika u borbi za titulu, istim koracima krenuo je i Mančester siti. Pravo je početkom ovog meseca produžena saradnja sa Džonom Stounsom do 2026. godine, a danas je na godinu dana duži ugovor potpis stavio Ruben Dijas.

Godinu dana nakon što je došao u klub i pomogao mu da osvoji titulu Premijer lige, Portugalac je nagrađen šestogodišnjim ugovorom, a Mančester siti je tako u istom mesecu blindirao štoperski tandem koji je u velikoj meri zaslužan za osvajanje sedme titule šampiona Engleske u istoriji kluba. Iz sportskog sektora došlo je objašnjenje zbog čega je stub odbrane Sitija dobio novi ugovor nakon samo godinu dana na Etihadu.

Izabrane vesti

“Iako nam se pridružio pre samo godinu dana, Rubenu je to bilo dovoljno vremena da pokaže da je esencijalni deo ekipe. To vam govori o njegovom kvalitetu i važnosti za Mančeste siti, a mi smo želeli da novim ugovorom pokažemo koliko nam znači. On je sve što biste mogli da poželite od centralnog beka, pa i više od toga i biće deo svih Sitijevih uspeha koji će doći u sezonama koje dolaze”, rekao je sportski Ćiki Begeristajn.

Prošle sezone Dijas je odigrao 50 mečeva u svim takmičenjima za Građane, od toga 32 u Premijer ligi gde se svaki put našao u startnoj postavi. Dok nije počeo da sarađuje sa njim u centralnom delu odbrane, Džon Stouns je maltene bio otpisan u Sitiju. Portugalac je odmah po dolasku počeo da komanduje, a reprezentativac Engleske ozbiljno podigao nivo i smanjio broj kikseva po kojima je poslednjih sezona bio prepoznatljiv.

Stouns još nije upisao nastup u Premijer ligi od starta takmičarske godine, ali je Dijas opet dirigovao odbranom koja je posle startnog poraza od Totenhema, čuvala mrežu netaknutom protiv Noriča i Arsenala.

Sve u svemu, Siti se osigurao na duge staze produživši ugovor po mišljenju engleskih novinara najboljem fudbaleru Premijer lige iz prošle sezone. Budući da je reč o jedinom štoperu kojeg je Gavrdiola doveo u Stii, a da se za njega može reći da je pun pogadak, klub nije želeo da okleva.



tagovi

Ruben DijasMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara