Foto: Reuters
Foto: Reuters

Siti nije rival za vađenje: De Hea sprečio debakl nemoćnog Junajteda, pesma Građana po notama Kansela

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.11.21. | 15:28

Gosti dominacijom u prvom poluvremenu razrešili sve dileme po pitanju ishoda u gradskom derbiju (2:0)

Mančester Junajted je daleko od konkurentnog tima, makar u borbi za vrh Premijer lige. Potvrdilo je to izdanje Crvenih đavola u gradskom derbiju i dominacija Sitija na Old Trafordu, posebno u prvom poluvremenu koje se isključivo zahvaljujući Davidu De Hei nije okončalo sa bar pet lopti u mreži domaćina. Fenomenalna igra izabranika Pepa Gvardiole, po notama raspoloženog Žoaa Kansela koji je bio nezaustavljiv po levom boku Siti je već do odmora stekao dva gola prednosti, a autogol Bajia i pogodak Silve ispostavili su se i kao jedini pogoci do kraja susreta u kojem je slavila plava strana Mančestera - 2:0.

Izabrane vesti

Nedeljama, čak i mesecima, aktuelne su priče o rastanku Junajteda i norveškog stratega, koji se uprkos bledim igrama njegovog tima nije libio da istakne samopouzdanje, ali i veru u izabranike, međutim gradski derbi nije bio prilika da Solskjer svoje reči potvrdi i na terenu. Skromno izdanje domaćina koji nije imao rešenja za potpunu ofanzivu Sitija od prvog sudijskog zvižduka mogla je da rezultira ubedljivim zaostatkom već posle prvog poluvremena, posebno ukoliko se uzme u obzir da je odbrana Junajteda načeta već u sedmom minutu nespretnom reakcijom Erika Bajia posle oštre lopte Kansela sa levog krila. Štoper Crvenih đavola u stilu prekaljenih centarfora matirao je sopstvenog golmana i rano raspršio snove domaće publike koja se nadala da bi upravo protiv gradskog rivala Solskjerova četa mogla da započne buđenje. Nakon vodećeg gola Građana nizale su se prilike gostiju koje je briljantnim odbranama uspevao da osujeti De Hea, ali je španski golman u 45. minutu drugi put kapitulirao, i tako praktično razrešio sve dileme. Loptu Kansela sa levog boka na drugoj stativi je dočekao Bernardo Silva i udvostručio vođstvo, pa je igračima Sitija u nastavku preostalo samo da mirno privedu utakmicu kraju.

Branilac titule, na Old Traford je izašao u sad već prepoznatljivoj formaciji, bez klasičnog napadača i sa praktično sedam igrača u veznom redu, a ultraofanzivni pristup doneo je rezultat već iz prve konkretne pretnje. Iako je Siti rano načeo rivala, vrlo dobar udarac Kristijana Ronalda nagoveštavao je znatno ujednačeniji duel od onog koji smo imali prilike da gledamo. Prvi pokušaj povratnika u junajted ispostavio se praktično kao i jedini pravi do odlaska na domor kada je u pitanju domaćin, do ksu na drugoj strani De Heu na muke stavljali jednako saigrači i fudbaleri Sitija. Fenomenalno je Španac reagovao prilikom šuteva Gabrijela Žezusa i Kevina De Brujnea, ali i reakcije Harija Megvajera, međutim sve što je učinio palo je u vodu posle udarca Silve u bliži ugao i gola kojem je u određenoj meri kumovao nespretnom intervencijom.

Dva gola prednosti, bila su dovoljna Građanima da mislima odu na reprezentativnu pauzu i pre drugog poluvremena, a uspavanku koja je viđena u nastavku prekinuo je niz pokušaja gostiju u završnici utakmice. Miran period igre prekunuo je Fil Foden udarcem sa ivice šesnaesterca u 82. minutu, ali njegov šut, kao i Stounsov pet minuta kasnije, nisu bili dovoljno precizni da uvećaju pobedu. Poslednje u nizu uzbuđenja viđeno je u 89. minutu kada je Žezus oboren u šesnaestercu rivala, ali sudija Majkl Oliver nije smatrao da je postojao povod za jedanaesterac.


PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Petak

Sautempton - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Armstrong 3/

Subota

Mančester Junajted - Mančester Siti 0:2 (0:2)

/Baji 7ag, Silva 45/

16.00: (1,65) Brentford (3,80) Norič (6,25)

16.00: (1,27) Čelsi (6,00) Barnli (14,0)

16.00: (2,60) Kristal Palas (3,05) Vulverhempton (3,20)

18.30: (1,65) Brajton (3,80) Njukasl (6,25)

Nedelja

15.00: (1,40) Arsenal (4,90) Votford (9,00)

15.00: (3,00) Everton (3,20) Tortenhem (2,60)

15.00: (2,95) Lids (3,40) Lester (2,55)

17.30: (4,80) Vest Hem (3,80) Liverpul (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ole Gunar SolskjerPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara