Mateo Kovačić (©AFP)
Mateo Kovačić (©AFP)

Siti sa Kovačićem na Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 12:06

Hrvat spreman za povratak na teren

Od početka sezone Pep Gvardiola ne može da računa na Džona Stonsa zbog povrede kuka, dok je već u prvom kolu Premijer lige Kevinu de Brujneu stradala zadnja loža zbog koje će pauzirati do kraja 2023. godine. U međuvremenu su zdravstvene probleme imali i Džek Griliš i Mateo Kovačić, ali je u njihovim slučajevima situacija bolja i, po najnovijim vestima sa Ostrva, Hrvat će moći da igra za Mančester Siti u utorak protiv Crvene zvezde (21.00, TV Arena Sport P1).

Za razliku od Kovačića, Griliš će preskočiti i prvo kolo Lige šampiona, a povratak mu se predviđa za meč sa Notingem Forestom, 23. septembra, kada bi na terenu mogao da se nađe i Stons, piše Mančester Ivning Njus.

Izabrane vesti

*****

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

*****

Zbog povrede leđa Kovačić je preskočio duel sa Vest Hemom, što je jedini put od početka sezone da bivši vezista Čelsija nije izlazio na teren, ali nije se to odrazilo na igru tima, kao što se čini da i izostanci ostalih pomenutih igrača trenutno ne predstavljaju peh za Građane. Na gostovanju u Londonu bilo je 3:1 za Mančester Siti, s tim da su na poluvremenu Čekićari imali prednost. U drugom delu utakmice Gvardiolina mašinerija je proradila po njegovom planu i golovima Dokua, Bernarda Silve i Halanda stigla do nova tri boda za maksimalnih 15 od početka Premijer lige.

Videćemo kakav će sastav Gvardiola izabrati za sutrašnji okršaj sa Crvenom zvezdom, ali povratkom Kovačića svakako je dobio opciju za vezni red.

Startna postava Sitija protiv Vest Hema bila je: Ederson - Voker, Akandži, Dijas, Gvardiol - Rodri, Silva - Foden, Alvarez, Doku - Haland. Sa klupe su ušli Nujes (67, umesto Fodena) i u nadoknadi meča Gomez (Doku), Luis (Haland), Ake (Gvardiol) i Bob (Silva).


tagovi

Mateo KovačićMančester SitiFK Crvena zvezdaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara