Siti se igrao sakrivanja lopte! Marselj je zalutao u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.11.20. | 22:42

Olimpijakos može da bude zadovoljan i pored poraza

 Ima takvih dana, kada Mančester Siti oseti da je mnogo bolji od rivala, pa se zadovolji sakrivanjem lopte. Ne izgleda to lepo, ni atraktivno, ali posle 90 minuta igre na Etihadu svi su bili zadovoljni. Građani što su dokazali autoritet i dominaciju, izraženu kroz posed lopte i mnogo veći broj pasova. Olimpijakos zbog toga što je skupo prodao kožu, i što je demonstrirao čvrstinu i defanzivnu stabilnost, što je zaštitni znak Pedra Martinsa. Na kraju je bilo 3:0 za Siti.

Možda bi sve bilo drugačije da su gosti iz Atine verovali od početka meča da mogu da budu ravnopravni takmaci vicešampionu Engleske. Defanzivna postavka Pedra Martinsa i ne baš mnogo energije u Gvardiolinom timu, za posledicu su imali ravnu liniju. Siti je imao tri puta više pasova od rivala, u prvom poluvremenu, Olimnpijakos skoro da nije stigao u završnu trećinu terena. I na kraju: Siti je postigao samo jedan gol. Kada je Feran Tores pravovremeno reagovao na asistenciju De Brujnea i lako savladao Portugalca Sa. Sve je vuklo na ubedljivu pobedu Sitija, poštgo tradicionalno Olimpijakos loše prolazi u Engleskoj. Međutim, Siti je igrao sa svega 50 posto snage.

Izabrane vesti

Takav pristup mogao je da im se osveti u nastavku. Ubacivanjem Brume umesto srpskog internacionalca Lazara Ranđelovića, Martins je pokazao da će imati i ofanzivne ambicije. Grešku Fodena mogao je da iskoristi Valbuena, dok je prvi put u okvir gola Edersona bila režija El Arabija. Malo je nedostajalo i Holebasu... Kada je videlo da mu nedostaje tečnosti i strasti u igri, Pep Gvardiola je sredinom drugog poluvremena poslao na teren Žorža Žezusa i Rodrija. Upravo je Brazilac briljatno u 51. minutu provukao loptu pored defanzivaca i golmana Olimpijakosa i rešio bilo kakve dileme. Ako ih je i bilo. Na kraju se upisao i Kanselo.

Godinama je Olimpik iz Marselja pokušavao da uđe u Ligu šampiona. Menjao igrače, smenjivao trenere, dok nije pronašao sreću sa Viljašom Boašom. Međutim, svi su izgledi da će šampion Evrope iz 1993. godine želeti da zaboravi ovogodišnju avanturu u elitnom društvu. Olimpijakos ih je pobedio golom u 90. minutu, Siti ih je uništio na Velodromu, dok su igrači Olimpika večeras pali u Portugalu skoro bez ispaljenog metka.

Promašeni jedanesterac Pajea bio je sve što je uradila Boaševa ekipa. Ostalo je pripalo domaćinu, kadrom da se pobije sa Olimpijakosom za drugu poziciju. Gotovo rutinski Porto je savladao predstavnika Francuske (3:0) i sa maksimalnim učinkom završio ciklus od dve vezane utakmice kod kuće.

Opet je bilo jasno da mnogo toga u timu koji predvodi Seržo Koseinsao zavisi od napadača Muse Marage. Snažni centarfor je već u četvrtom minutu načeo goste sa juga Francuske. Korona je sve odradio po levoj strani, lepo centrirao, Marega je izbegao ofsajd zamku i na kraju pogodio praznu mrežu.

Velikih problema imao je Olimpik iz Marselja da zaustavi Maregu, van ritma su bili Alvaro Gonzales i Duje Ćaleta Car. Međutim, i takv Olimpik je stigao do najbolje moguće šanse. Penala koji je Paje poslao nebu pod oblake. Nešto što ne očekujemo od igrača takvog iskustva.

Porto je odigrao vrlo autoritativan meč. I praktično rešio pitanje pobednika u prvom poluvremenu. Posle starta nad Koronom, jeftinog starta Amavija, Seržo Oliveira je lako realizovao penal.

Marselj je imao veći posed lopte, pokušavao na razne načine, ali prosto nije bio kadar da uraddi nešto više. Definitivnu potvrdu dominacije Porta videli smo i u 67. minutu, kada je opet Korona povukao jeddnu akciju, ostavio loptu Dijazu za velikih 3:0.

Nemanja Radonjić nije bio u protokolu za ovu utakmicu, dok je Marko Grujić ušao u igru u 88.minutu.

GRUPA C

Mančester Siti - Olimpijakos 3:0 (1:0)

/Tores 13, Žezus 81, Kanselo 90/

Porto - Marselj 3:0 (2:0)

/Marega 4, Oliveira 28, Dijaz 67/



tagovi

Feran ToresPep Gvardiolade brujneGabrijel ŽezusLazar Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara