(©Reuters)
(©Reuters)

Siti se zlopatio i krvario, ali nije izneverio Zvezdu: Razgoropadio se Haland i patosirao prkosni Jang Bojs (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 22:54

Kuvalo je u norveškoj gol-mašini još od aprila...

Pep Gvardiola je namirisao šta mu se sprema u Bernu. Dovoljno je milo velikom trenerskom umu da pogleda u nebo, zatim i u veštačku podlogu da zna šta čeka Mančester Siti i koliko će morati „krvi da prolije“ kako bi se na Ostrvo vratio trijumfalno i mogao malo više da se podredi Premijer ligi. Zlopatio se prvak Evrope, proklizavao i promašivao. Moguće i nemoguće.

Jang Bojs je prkosio, pretio je Građanima, zadao im i udarac. I probudio zver! Razgoropadio se Erling Haland, dohvatio kočopernog protivnika i rvačkim zahvatom bacio ga na patos. Dugo je kuvalo u norveškoj gol-mašini, još od aprila bio je bez pogotka u Ligi šampiona, a večeras – dva komada. Probio je psihološku barijeru i utvaru Antonija Riciopija – 3:1 (0:0).

Izabrane vesti

Pobede su tu, međutim, Siti nije onaj prošlosezonski stroj koji melje sve pred sobom. Potkradaju mu se greške, imao ih je u svakoj utakmici, a razlog što mašinerija ne deluje tako skladno može se naći u velikom broju povreda. Remete Pepa Gvardiolu, nedostaje mu kreator poput Kevina de Brujnea, no i španski strateg je u procesu stvaranja. Isprobava, rotira, traži dobitnu kombinaciju...

Ono što je pronašao ili bolje rečeno onoga koga je pronašao, a zagubio se tamo u aprilu je Erling Haland. Teško da bi Norvežanin mogao da poveruje da će na pet utakmica postiti. Da će se mučiti, biti i pomalo frustriran. Rasla je nervoza, nakupljalo se u Sitijevoj zvor i vulkan je eruptuirao u Bernu.

Na radost Pepa Gvardiole, kompletnog plavog dela Mančestera, ali i Crvene zvezde.

Švajcarci nisu otkinuli bod prvom favoritu – kako u grupi, tako i za osvajanje Lige šampiona – ostao je na onom jednom u Beogradu. Ide to u prilog crveno-belima, ali situacija u Bernu nije sve vreme bila idealna po ekipu Baraka Bahara. Jer, domaćin je isprva odolevao, golman Antonio Riciopi je imao nekoliko bravuroznih intervencija u prvom poluvremenu, a kada je i bio na kolenima, Benito je očistio sa gol-linije.

Nikako Građani nisu uspevali da naude Jang Bojsu, nezadovoljno su Žeremi Doku – ponajviše on, jer je najčešće bio taj koji je upućivao udarce – i Džek Griliš, kao i Erling Haland i Rodri, širili ruke posle promašaja i odbrana švajcarskog čuvara mreže. Ali, tako nije moglo doveka, okvir gola nije mu bio saveznik. Lopta se početkom drugog poluvremena odbila od prečke, a u mrežu ju je ćušnuo Manuel Akanđi.

I za očekivati je bilo da je to – to, međutim, huirurški precizan pas Šeika Nijasea prerezao je odbranu Sitija samo pet minuta kasnije, a Mesčak Elija je majstorski lobovao Edersona. Bila je to strela i u Sitijevo i u Zvezdino srce. Ali, u isto vreme čačnut je i bolan nerv tima Pepa Gvardiole.

Mančester Siti je prebacio na viši broj obrtaja, dodatno pritisnuo Jang Bojs i počeo da gazi. Jedan, drugi, treći!

Jedanaestrac je pokrenuo Građane i Erlinga Halanda. Šeik Nijase je igrao rukom u šesnaestercu, odmah zatim Mohamed Kamara srušio sa leđa Rodrija... Bila je to savršena prilika da patnja norveškog terminatora bude okončana. I bila je. Pogodak Hulijana Alvareza poništen je zbog igranja rukom, da bi najbolji strelac Građana novim golom, iz kolena, stavio tačku na priču podno Alpa.


Za ljude sa strane – Sitiju teže no što je očekivano. Za Pepa Gvardiolu – baš onako kako je i mislio.

LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO:

GRUPA G

Sreda

Lajpcig – Crvena zvezda 1:3 (1:0)

/Raum 12, Simons 59, Olmo 84 Stamenić 70/

Jang Bojs – Mančester Siti 1:3(0:0)

/Elija 52 Akanđi 48, Haland 67pen, 86/



tagovi

Liga šampionaJang BojsMančester SitiErling HalandHulijan AlvarezŽeremi DokuPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara