©Reuters
©Reuters

Siti u problemu pred Zvezdu: Gvardiola zbog Kovačićeve povrede tumba pola tima

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 13:00

Građani suženih opcija u rotaciji

Kadrovski problemi i Mančester Siti - deluje kao tema bez ikakvog smisla, međutim uprkos oštroj konkurenciji i veoma dugačkoj klupi Građani će izazove u narednih nedelju dana dočekati primorani na određene rotacije.

Slatke muke na kojima se Pep Gvardiola mahom nalazi pri odabiru opcija izostaće za susrete sa Vest Hemom i Crvenom zvezdom makar kada je u pitanju izbor igrača u veznom redu.

Izabrane vesti

Na dosadašnje glavobolje stratega šampiona Engleske i izostanak defanzivca Džona Stounsa i ofanzivnog veziste Džeka Griliša nadovezao se peh Matea Kovačića koji je povredio leđa, a prema najavama sa Ostrva reprezentativac Hrvatske mogao bi da porpousti naredne dve utakmice Građana.

Kovačić, koji se odazvao na selektorski poziv Zlatka Dalića, nije mogao da pomogne saigračima iz nacionalnog tima u septembarskim izazovima. Zbog peha sa leđima centralni vezista je propustio duele sa Letonijom i Jermenijom, a lekarski izveštaji uprkos uverenjima da se radi o lakšoj povredi sadrže i preporuku detaljnijih pregleda i pauzu oko deset dana.

Da se ne radi o zanemarljivom pehu potvrđuje i izostanak Hrvata sa jučerašnjeg treninga te se sa pravom nameće pitanje ko će sa Rodrijem u tandemu držati konce Sitijeve igre.

Ukoliko bude potvrđena najavljena pauza, Građani će na megdan Čekićarima, ali i Crvenoj zvezdi izaći sa suženim opcijama pri izboru igrača na sredini terena. Uz izostanak Kovačića i prethodnu povredu Kevina de Brujnea, spisak centralnih vezista bi se sveo na Kalvina Filipsa i tek pridošlog Mateusa Nunjesa, dok bi najrealniju opciju predstavljao Bernardo Silva.

Portugalcu koji u Gvardiolinom sistemu mahom ima ulogu dsenog krila nije strana ni uloga u sredini terena, međutim takav rasplet značio bi odricanje od prve opcije na krilu i igrača koji sjajno delue uz desnu aut liniju. U pomenutoj rotaciji Fil Foden bi mogao da se nađe na desnom krilu, adok bi ostalo otvoreno pitanje izbora uz drugu aut liniju.

Rešenje na levom krilu značajno bi zavisilo od stanja Džeka Griliša čiji je povratak još neizvesan, a u čijem odsustvu se kao alternativa nametnuo Džeremi Doku.

Pozitivna vest za stratega Sitija je povratak Hulijana Alvareza koji je u dresu Argentine upisao minute protiv Bolivije i tako ponovo postao konkurentan za prvu poziciju iza Erlinga Halanda.


tagovi

FK Crvena zvezdaMateo KovačićMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara