Rodrigo daje gol u polufinalu Lige šampiona (©Reuters)
Rodrigo daje gol u polufinalu Lige šampiona (©Reuters)

Sitijev direktor Feran Sorijano: Real je imao sreće, zasluženo bi izgubio od PSŽ-a, Čelsija, nas i Liverpula

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 10:12

Ali – sve ih je pobedio

Ko gubi ima pravo da se ljuti i da uzroke poraza traži u visokoj travi, neravnom terenu ili nesrećnom spletu okolnosti. I baš to u jednom podkastu čini izvršni direktor Mančester Siti Feran Sorijano pokušavajući da opravda još jedan neuspeli pokušaj da se popne na krov Evrope.

Izabrane vesti

Liga šampiona je trofej koji želimo, ali svi znamo da je tu malo i do sreće pa nismo opsednuti njime”, rekao je Sorijano.

Istina je da je u pravu, mada se ne možemo oteti utisku i da je malo ozlojađen nakon što je Siti u polufinalu iz prošle sezone ispao posle Realova tri gola u 90, 91. i 95. minutu revanša. I mada je Real pokazao da to nije bilo slučajno, pošto je na sličan način izbacio i Pari Sen Žermen i u manjoj meri Čelsi, Sorijano to gleda iz uloge žrtve.

Pošteno je reći da su imali i malo sreće. Možda bih čak mogao da kažem da su zaslužili da izgube i od Pari Sen Žermena i od Čelsija i od nas i od Liverpula”, kaže Sorijano.

Realnost ga je ipak demantovala. Real je pobedio sve utakmice i podsetio fudbalski svet kakav je to šampionski DNK kluba. Održao se i kada nije bilo toliko razloga za slavlje, priznaje to i Sorijano.

Ljudi se ne sećaju da je 80-ih i 90-ih godna Real imao fantastičan tim, jedan od najboljih u istoriji, onaj sa Emiliom Butragenjom i La Kvintom, pa opet nisu mogli da osvoje pehar (za prvaka Evrope). Milan ih je eliminisao svake godine. Godinama nisu imali sreće. Sada jesu”, poentira Sorijano.

Ima rezona. Ali opet će ove reči većina shvatiti kao žalopojku poraženog


tagovi

Feran Sorijano

Obaveštavaj me

Man. Siti
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara