Bernardo Silva (©Reuters)
Bernardo Silva (©Reuters)

Sitiju malo 60.000.000 evra za Silvu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 09:47

Prvi pokušaj Barselone odbijen

Veliku želju ima Ćavi da trenira Bernarda Silvu, a Portugalac bi voleo da zaigra za Barselonu. Kada su te dve strane u pitanju sve je jasno, međutim, Mančester Siti pravi problem.

Po pisanju katalonskih medija, Građani su odbili prvu ponudu koja je glasila oko 60.000.000 evra (50.000.000 funti) kao obeštećenje za obavezan otkup nakon pozajmice. Ništa čudno, imajući u vidu Silvin značaj za tim Pepa Gvardiole, koji ga je u nedeljnom meču engleskog Superkupa sa Arsenalom ceo meč držao u igri, a potom je bio i jedini precizan od trojice izvođača penala za Građane.

Izabrane vesti

Uprkos pričama o transferu Gvardiola ima veliko poverenje u sjajnog vezistu, ali je i sam izjavio da je njegov odlazak moguć ukoliko stigne razumna ponuda. Navodno, ona je bar 10.000.000 evra veća od prvobitne koju su Katalonci poslali na adresu Etihad stadiona.

Proteklih dana trener je razgovarao sa Portugalcem o njegovom statusu i poručio mu da ga i dalje želi u timu, ali ne ako je nezadovoljan. Građani su svakako u mogućnosti da diktiraju uslove posla, pošto ugovor sa Silvom važi još dve godine.

U Barseloni je dolazak 28-godišnjaka iz Lisabona okarakterisan kao prioritet. Poznati su i uslovi koje su Katalonci ponudili - trogodišnji ugovor i plata 11.000.000 evra po sezoni, ali čeka se "samo" da Pari Sen Žermen kupi Usmana Dembelea, a Arapi Franka Kesija... Bez tog novca Barselona će imati problem da registruje nove igrače za takmičenje u Primeri, a kamoli da dalje kupuje.

Pored Bernarda Silve, Barselona je od Sitijevih igrača zainteresovana i za Žoaa Kansela, kog će takođe pokušati da angažuje na jednogodišnju pozajmicu, ali u njegovom slučaju bez obaveznog otkupa.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Bernardo SilvaBarselonaMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara