Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Sitiju se crta titula, ali nema pravo na kiks: Bez Halanda u Brajtonu, sa uspavanim Alvarezom

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 09:57

Premijer liga: Norvežanin zbog povrede otpao. Argentinac nije dao gol u prvenstvu od 31. januara. Galebovi u padu forme, De Zerbi ima veliki broj povređenih igrača

Posle poraza Liverpula u gradskom derbiju na Gudisonu, čini se da je četa Jirgena Klopa otpala iz borbe za krunu, da su ostali samo Arsenal i Mančester Siti. Tobdžije imaju četiri boda više, ali je i dalje sve u rukama tima Pepa Gvardiole koji ima dve utakmice manje i sa eventualnih šest bodova preuzeo bi čelo Premijer lige.

Arsenal ima mnogo bolju gol-razliku od Građana, pa šampion Engleske i još uvek Evrope ne sme da kiksne. Ako Tobdžije do kraja sve pobede, mora to da uradi i tim sa Itihada ako želi da odbrani tron.

Izabrane vesti

Posle bolne eliminacije iz Lige šampina u četvrtfinalu na penale protiv Reala, bitka za duplu krunu je ostala timu Pepa Gvardiole. U finalu FA kupa igraće sa gradskim rivalom Junajtedom, a večeras (21.00) je za Siti jedno od šest ”finala” u prvenstvu, gostovanje neugodnom Brajtonu na Ameks stadionu.

21.00: (7,75) Brajton (4,80) Mančester Siti (1,40)

Mnogo više kadrovskih problema ima Italijan na kormilu Galebova Roberto de Zerbi, ali će Gvaridola na jug Engleske da ide bez napadača Erlinga Halanda. Norvežanin nije u formi, a muče ga i povrede. Trener Sitija je potvrdio da će prvi strelac tima sa 20 golova u sezoni da propusti meč.

Erling nje spreman za Brajton. Nije veliki problem, ali će da propusti današnju utakmicu”, rekao je Gvardiola.

Dobra vest za trofejnog stručnjaka je da su spremni Fil Foden i Džon Stouns.

Zerbija je obradovala vest da Halanda neće biti protiv njegovog tima.

To su sjajne vesti jer je Haland vrhunski igrač. Nažalost po nas, igraće sa Alvarezom koji je takođe veliki igrač”, rekao je italijanski stručnjak i dodao:

"Bernardo Silva, Doku, Girliš, sjajni igrači. Mislim da naš rival nije umoran, igrao je u subotu, imao je vremena da predahne. Nije imao sreće protiv Reala”.

Alvarez će u špicu umesto Halanda, ali post Gaučosa traje dugo. Nije postigao gol od 6. marta i duela osmine finala Lige šampiona protiv Kopenhagena. U Premijer ligi je bez pogotka skoro tri meseca, još od meča sa Barnlijem 31. januara kada je dao dva gola.

HULIJAN ALVAREZ DAJE GOL BRAJTONU - KVOTA U MOZZARTU JE 2,90.

Brajtonov spiosak odsutnih je dug. Na njemu su Bili Gilmor, Tarik Lampti, Džejms Milner, Kaori Mitoma, Evan Ferguson i Pervis Estupinjan. Pod znakom pitanja je mladi paragvajski napadač Hulio Enkiso, dok je dobra vest da se u tim vraća Adam Vebster.

Gvardiola je pohvalio kolegu na klupi Brajtona.

Moje divljenje za De Zerbija. Imao je mnogo problema sa povredama, letos su mnogi igrači prodati. On radi neverovatan posao u Brajtonu”, istakao je nekadašnji strateg Barselone i Bajerna.

KEVIN DE BRUJNE DAJE GOL BRAJTONU - KVOTA U MOZZARTU JE 3,80.

De Zerbija dovodi u vezu sa mnogim klubovima, ali nije Italijan hteo da priča o budućnosti. Brajton je ove sezone slabiji nego prethodne dve. Prodaja najboljih igrača uzeli su danak. Forma je u padu, samo dva boda u poslednja četiri meča. Do kraja sezone može da se umeša za Evropu, ali je potrebna mnogo bolja igra nego ovog meseca.

U prvom delu sezone Siti je na svom terenu pobedio današnjeg rivala sa 2:1 golovima Alvareza i Halanda. Jedini gol za goste bilo je delo Ansu Fatija koji je razočarao posle dolaska iz Barselone na pozajmicu prethodnog leta.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

PREMIJER LIGA - ODLOŽENI MEČEVI 29. KOLA

Utorak

Arsenal - Čelsi 5:0 (1:0)

/Trosar 4, Vajt 52, 70, Haverc 57, 65/

Sreda

Vulverhempton - Bornmut 0:1 (0:1)

/Semenjo 37/

Kristal Palas - Njukasl 2:0 (0:0)

/Mateta 55, 88/

Everton - Liverpul 2:0 (1:0)

/Brantvejt 27, Kalvert Luin 58/

Mančester Junajted - Šefild Junajted 4:2 (1:1)

/Megvajer 42, B. Fernandes 61, 81, Hejlund 85 - Bogl 35, Brereton 50/

Četvrtak

21.00: (7,75) Brajton (4,80) Mančester Siti (1,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester SitiBrajtonRoberto De ZerbiErling HalandHulijan AlvarezPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara