Luiz Felipe (Reuters)
Luiz Felipe (Reuters)

Sjajna Betisova prodaja: Brazilac ide da čuva leđa Benzemi, Kanteu, Fabinju... I čeka Salaha?

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 13:20

Liverpul strepi i merka Feliksa

Saudijska fudbalska oluja se polako stišava pošto su četiri velika kluba dovela većinu pojačanja kojima će popuniti osam mesta za strance koliko je maksimalan dozvoljeni broj.

Al Ahli je pun (Mendi, Ibanjez, Demiral, Kesi, Veiga, Marez, Sen Maksiman, Firmino), Al Hilal ima još jedno mesto (Bono, Kulibali, Neveš, Milinković Savić, Malkom, Nejmar i Mitrović) ako ne proda Brazilca Mikaela, a Al Nasr je takođe popunjen ako ne ode Taliska jer su pored njega tu još Kristijano Ronaldo, Brozović, Fofana, Teles, Mane, Otavio i Laport.

Izabrane vesti

Jedini od četiri velika kluba iza kojih stoji državni PIF fond, a koji nije prišao kraju prelaznog roka je šampion Al Itihad. Oni su do sada „samo“ doveli Karima Benzemu, Engola Kantea, Fabinja i Žotu koji bi mogao da ode posle samo mesec dana jer nisu zadovoljni sa njim. To znači da bi ostalo još čak pet mesta za inostrana pojačanja.

Jedno od njih će sigurno ovih dana popuniti brazilski štoper Luiz Felipe iz Betisa. Španski klub je danas prihvatio ponudu Al Itihada vrednu 22.000.000 evra fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse. S obzirom da je prošlog leta došao kao slobodan igrač iz Lacija, jasno je kakav je profit doneo. Jedan od najisplativijih poslova u istoriji kluba iz Sevilje. Imao je Betis ovog leta ponudu tešku 15.000.000 evra od Notingema za Brazilca ali ju je dobio. Interesovali su se Fulam i Monako ali su Saudijci ponudili najviše. Iako nema zvaničnih informacija o plati, možemo pretpostaviti da Luiz Felipea u Džedi čeka ugovor karijere... Betis je sada primoran da traži zamenu a to će najverovatnije biti argentinski štoper Lukas Martinez Kvarta iz Fjorentine.

Posle promocije Luiza Felipea, Al Itihad će pokušati da popuni i preostala mesta za strance. San navijača je Mohamed Salah za kojeg je saudijski klub spreman da plati Liverpulu 150.000.000 evra, a njega učini jednim od najplaćenijih igrača na svetu sa ugovorom vrednim oko 200.000.000 evra godišnje! Takođe, pored Salaha, Al Itihad iz Liverpula želi i defanzivca Džoa Gomeza. Jirgen Klop se nada da Egipćanin neće prihvatiti ponudu i forsirati transfer ali šanse za to rastu... Zato se spekuliše da Redsi već razmišljaju o Žoau Feliksu iz Atletika kao zameni za Salaha. Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do 20. septembra tako da Al Itihad ima još vremena što se ne može reći za Liverpul.


tagovi

Luiz FelipeLetnji prelazni rok 2023Mohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara