Skaj: Murinjo hoće Milenkovića u januaru

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.11.18. | 10:57

Ako taj posao ne uspe ove zime možda će se čekati leto, a alternativa našem štoperu je Joakim Andersen iz Sampdorije

Mančester Junajted bi mogao da dovede Nikolu Milenkovića ovog januara, piše Skaj Sport u Italiji.

Srpski reprezentativac je već povezivan sa prelaskom u Mančester prethodnih meseci, a sada je interesovanje očigledno obnovljeno i pojačano. Mogli bismo već u zimskom prelaznom roku da vidimo novog štopera na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Skaj piše da je Žoze Murinjo zainteresovan za Milenkovića i da želi da ga dovede u januaru. Ako to ne uspe - onda će probati u junu. Portugalac želi da pojača poslednju liniju koja je primila 21 gol na 12 utakmica u Premijer ligi. Brojke vam sve govore.

A one govore i u Milenkovićevo ime. Ovaj 21-godišnjak je počeo svih 12 mečeva za Fjorentinu u Seriji A ove sezone, postigao je i dva gola, a ustalio se i u reprezentaciji Srbije u prvoj postavi. Nastupao je i na Svetskom prvenstvu za Orlove gde se vrlo dobro pokazao. Ističe se i njegova mogućnost da igra na desnom beku, o čemu smo već podrobnije pisali.

Ipak, Mančesteru baš gori pod nogama u tom delu tima. Murinjo ima defanzivne glavobolje mesecima, a sećamo se još letos kako su njegovi pokušaji da dovede štopera bili neuspešni. Probao je sa Tobijem Aldervejreldom, Dijegom Godinom, Harijem Megvajerom (verovatno i najveća želja), ali ništa mu nije uspelo. I sada Crveni đavoli trpe na terenu zbog toga.

Nije Portugalac zadovoljan kako mu sada izgleda odbrana, odnosno igrama Krisa Smolinga i Viktora Lindelefa, pa je uveliko u potrazi za zamenama. Gleda najviše ka Seriji A. Milenković mu je na vrhu liste želja. I zato se obratio Edu Vudvordu da mu dovede štopera na zimu. Po mogućstvu srpskog štopera. On mu je prvi pik!

Žoze Murinjo je išao lično da se uveri u igru Milenkovića na meču Crne Gore i Srbije u Ligi Nacija, odigranom u Podgorici.

Prvi čovek Viole Mario Konjini rekao je nedavno da je Viola prošlog leta odbila ponudu vrednu 40.000.000 evra. Nije rekao ime kluba, a spekuliše se da je to bio Atletiko Madrid. Sve to znači da bi klub iz Firence mogao da traži još veći novac za igrača koji je prema pisanju u evropskim medijima do sada privukao pažnju Čelsija, Arsenala, Juventusa, Bajerna iz Minhena i Atletiko Madrida. Britanski San je nedavno tvrdio da je cena postavljena na 45.000.000.

Naravno, opšte je poznato da je Milenković velika želja Juventusa, a dosadašnje informacije kažu da Stara dama može da izdvoji najviše 35.000.000 plus bonuse za Milenkovića. Verovatno narednog leta crno-beli iz Torina krenuće u totalnu ofanzivu. Ako im ga Mančester ne ukrade ove zime. Milenković ima ugovor s Fjorentinom do juna 2022. godine.

Međutim, Murinjo ima i plan B. Ukoliko ne uspe do Milenkovića, probaće Žoze da dovede štopera Samdporije Joakima Andersena. To je drugo ime koje je na ceduljici uručio Vudvordu.

Radi se o 22-godišnjem igraču koji je alternativa ako posao oko Milenkovića ne bude realizovan. Danski internacionalac je bio odličan od početka sezone na 12 mečeva dosada. Inter i Juventus su takođe pokazali interesovanje za Andersena.

Ovaj štoper je visok 192 centimetra i izdanak je fudbalske škole Tventea. U mlađim kategorijama nastupao je i za Kopenhagen i Midtjiland. Ali sada u Italiji konstantno pokazuje napredak u igri. Prošao je sve mlađe kategorije danske reprezentacije. Mogao bi da bude veliki projekat Murinja.

Ostrvski mediji uvereni su da će do leta biti završena totalna rekonstrucija odbrane, jer Filu Džonsu i Krisu Smolingu ističu ugovori i izvesno neće biti produženi, a Baji i Roho su na prodaju. Izgleda da za Milenkovića ima mesta i ove zime, a ako to propadne - onda na leto. Ne piše Skaj o ovakvim stvarima tek tako. Ima ovde dima. Možda će se razgoreti već ove zime. Verovatno i mnogima ugrejati srca.

Novi Vidić na Old Trafordu. Bila bi to zanimljiva priča…

Foto: Reuters, Shutterstock


tagovi

Žoze MurinjoNikola MilenkovićJoakim Andersen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara