©Star Sport
©Star Sport

Skaj potvrdio: Dortmund želi Lekovića, ali tu je i alternativa od 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 10:38

Nemci mladog defanzivca Crvene zvezde vide kao alternativu za iskusnije štopere koji su skloni povredama. Na meti Milionera i Umar Sole iz Salcburga

Čini se da više nema nikakve dileme - Borusija Dortmund je ozbiljno zainteresovana da ovog leta u svoje redove dovede supertalentovanog štopera Crvene zvezde Stefana Lekovića.

Nakon nemačkog Bilda, takve informacije potvrdio je i tamošnji Skaj Sport, uz napomenu da Milioneri imaju ozbiljnu konkurenciju, u koj se nalazi i slavni Real Madrid.

Izabrane vesti

Dortmundu je neophodan štoper jer je klub prošle sezone imao dosta problema upravo u ovoj liniji tima zbog učestalih povreda Matsa Humelsa, Niklasa Zulea i Nika Šloterbeka. Sa druge strane, mladi Smuaila Kulibali očigledno još uvek nije nikoga na Vestfalenu nije ubedio da poseduje kvalitet za prvi tim Milionera.

Ipak, Skaj piše i da Leković ima alternativu, a to je mladi štoper Salcburga Umar Sole. Za Francuza navodno već postoje interesovanja klubova iz Premijer lige i Bunedslige. Sole ima ugovor u Salcburgu do 2025. godine, a procenjuje se da bi njegov transfer Dortmund mogao da košta između 15.000.000 i 20.000.000 evra. Pored toga, posao komplikuje i činjenica što Salcburg želi da ga zadrži u svojim redovima.

Generalni direktor srpskog šampiona, Zvezdan Terzić, pre dve nedelje je izjavio da će mladi zauzeti mesto Strahinje Erakovića u timu, kao i da nije bilo zvaničnih ponuda za Lekovića. Ostaje da se vidi kako bi crveno-beli reagovali ukoliko Dortmund zvanično krene po supertalentovanog defanzivca.

Stefan Leković je prošlog leta stavio potpis na novi ugovor sa matičnim klubom do jula 2027. godine, a u seniorskom sastavu srpskog šampiona do sada je sakupio 13 nastupa.


tagovi

Stefan LekovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara