Fabio Groso krvav (Pritscreen)
Fabio Groso krvav (Pritscreen)

Skandal u Francuskoj: Huligani kamenovali autobus Liona, Fabio Groso rasečen i krvav (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 20:34

Derbi zvanično odložen zbog divljanja u Marselju

Iz sezone u sezonu Francuska muku muči sa huliganiznom, a večeras je zbog vandalskog ispada navijača Marselja, trener Olimpik Liona Fabio Groso ozbiljno je nastradao, možda mogao da izgubi vid i na jedno oko. Naime, uoči derbija 10. kola Lige 1 na jugu Francuske, huligani su presreli autobus sa posadom Liona, kamenovali ga, razbili dva stakla i ozbiljno povredeli trenera gostiju.

Svet upravo obilaze slike krvavog Fabija Grosa, sa nekoliko rasekotina na licu, najozbiljnijom iznad levog oka od oko tri centimetra veličine. Prema izveštajima francuskih kolega, italijanski stručnjak ima vrlo redukovan vid na levo oko. Groso i njegov zamenik su pogođeni direktno u lice i odmah po ulasku autobusa na Velodrom odvedeni su u stadionsku ambulantu.

Izabrane vesti

Iako je Lekip tvrdio da su fudbaleri Liona rešeni da igraju derbi na Velodromu, uprkos tome što im je trener povređen, iz Francuske stiže zvanična objava da je utakmica odložena.

Glavnom sudiji Fransi Leteksijeu nije se dopala ideja da se meč odigra večeras. Delegacija Olimpik Marselja u sastavu Đenaro Gatuzo, Pablo Longorija i Žan-Pjer Papen posetila je svlačionicu Liona nakon čega je i doneta konačna odluka. Treneri večerašnjih rivala Gatuzo i Groso bili su saigrači u reprezentaciji Italije, sa kojom su 2006. podigli titulu prvaka sveta, a odlučujući penal Francuskoj u finalu dao je upravo Fabio Groso.

Nije autobus u kojem se nalazila ekipa Liona bio jedina meta huligana iz Marselja. Grupa od oko 100 ljudi sa fantomkama i kapuljačama, kamenovala je i tri autobusa sa Lionovim navijačima koji su prilazili stadionu i povredili još nekolicinu ljudi.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara