FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Skandal u Koreji: Son u klinču sa saigračem iščašio prst, potukli se zbog pingponga

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 12:27

Razlozi raspada Taeguk ratnika u duelu s Jordanom dobijaju razjašnjenje

Jedan od glavnih utisaka nedavno završenog Azijskog kupa jeste nastavak južnokorejskog prokletstva. Iako je uz Japan istorijski posmatrano najfudbalskija zemlja na kontinentu, Koreja nema šampionski trofej od 1960. godine, a da razlozi novog neuspeha ne leže ni u kakvom usudu ili kletvi, već u narušenim međuljudskim odnosima unutar tima postalo je jasno posle intrigantnih saznanja engleskih medija.

Korejski fudbalski savez potvrdio je pisanja sa Ostrva da je kapiten reprezentacije Hjong Min Son povredio prst u svađi sa saigračima uoči šokantnog polufinalnog poraza od Jordana (2:0). Kako je ranije objavio britanski tabloid San, sukob je nastao kada je 22-godišnji krilni napadač Pari Sen Žermena Li Kang In prebrzo završio timsku večeru i otišao od stola kako bi igrao stoni tenis. Razbesnelo je to Sona, a posle verbalnog okršaja došlo je i do fizičkog obračuna iz kog je Totenhemova vedeta izašla povređenog prsta.

Izabrane vesti

Neidentifikovani izvor rekao je da je najpre Son zamolio mlađe saigrače da sednu, a da je kao povratnu informaciju naišao na "reči nepoštovanja". Svađa se u roku od nekoliko sekundi prelila u trpezariju i jedna grupa igrača se izdvojila. U pokušaju da sve smiri Son je iščašio prst.

Stoni tenis meč mladih igrača već je počeo u trenutku dok je večera još trajala, a kada je i Li (kao defakto jedan od tri najvažnija igrača tima) krenuo da im se pridruži, Son je začuo jaku buku iz susedne prostorije. Kada mladi fudbaleri nisu prihvatili kapitenovu sugestiju da se stišaju nastala je "frka". Na vrhuncu napetosti Son je zgrabio Lija za kragnu i kao odgovor dobio udarac po šaci, tvrdi za San dobro obavešteni izvor.

(1,73) PSŽ (3,70) Sosijedad (5,60)

Posle pomenutog sukoba nekoliko starijih igrača na čelu sa Sonon zatražilo je od selektora Jirgena Klinsmana da izostavi Lija iz startne postave za polufinele, što Nemac nije učinio. Igrao je fudbaler francuskog šampiona protiv Jordana i utopio se u kompletno sivilo jednog od najvećih favorita za kontinentalni tron, a Son je utakmicu odigrao sa prstom u zavoju.

Ispadanje će verovatno kulminirati Klinsmanovom ostavkom. On je u poslednje vreme sve češće dobijao pozive da ode sa kormila državnog tima zbog nedostatka liderstva. Incident noć pre poraza jedan je od pokazatelja dubokih problema sa hemijom u timu. Fudbalski savez Južne Koreje raspravljaće na sastanku u četvrtak o sudbini legende nemačkog fudbala. On je već otišao u SAD i prisustvovaće sastanku putem video-poziva što već nagoveštva kakav će biti epilog.

Još jedan dokaz da je problem sujete u sportu rasprostranjen na bilo kojoj tački zemaljske kugle i daleko je od svojstvenog isključivo balkanskim sportistima čemu smo često skloni da mislimo. To su sada pokazali i uopšteno je mišljenje manje temperamentni Korejci.


tagovi

Hjong-Min Sonreprezentacija Južne KorejeTotenhemAzijski kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara