Skandal u kvalifikacijama, UEFA reagovala: Srbija ide na Prvenstvo Evrope!

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.03.18. | 09:28

Neshvatljiv propust Ukrajinaca, pustili na teren trojicu suspendovanih igrača

Kadetska reprezentacija Srbije ide na Prvenstvo Evrope!

Iako joj je do kraja kvalifikacionog turnira u Češkoj preostao da odigra susret trećeg kola grupe protiv Španije, ekipa selektora Ivana Jevtića je maltene pred odlaskom na završni turnir u Engleskoj. I to ne zbog učinka na terenu.

Izabrane vesti

U pitanju je administrativni propust našeg rivala iz grupe, Ukrajine, koja je u pobedi nad Orlićima pre tri dana (2:1) napravila grešku, tako što je na teren poslala čak trojicu igrača bez prava igranja, uverava Sportski žurnal. Isti izvor navodi da su Ukrajinci kartone (dva fudbalera imala parne žute, a jedan crveni) preneli iz prvog kruga kvalifikacija.

UEFA je po ovom pitanju stroga i ako meč prethodne runde registruje u korist Srbije (3:0) to će značiti da Orlići imaju šest bodova (na startu turnira savladali Češku sa 2:0) i da idu na kontinentalnu smotru.
Prvo da sačekamo zvaničnu odluku UEFA. Naš savez nije uložio žalbu, već nas je UEFA obavestila, što svemu daje veći značaj. Ne radujem se ukrajinskoj nesreći, kao sportsmen, ali, zaslužili smo, posle igre protiv Ukrajine, da dečaci odu u Englesku. Ostaje nam da danas protiv Španaca povrdimo da nam je mesto u kolevci fudbala“, mirno za Žurnal priča selektor ove generacije Ivan Jević.

Teško je u ovakvim okolnostima ostati posvećen isključivo terenu, pogotovo što bi UEFA pre utakmice sa Španijom trebalo da ozvaniči odluku. Ipak, naši najavljuju da će protiv Crvene furije igrati odvažno.
Odlična ekipa, školovana. Imaju Španci dobre bočne igrače, spremni smo za borbu prsa u prsa. Samo će Vidosavljević izostati zbog parnih kartona“, dopunio je Ivan Jević.

KVALIFIKACIJE ZA EP DO 17 GODINA

GRUPA 1, treće kolo

14.30 (1,45) Španija (4,10) Srbija (6,75)
14.30 (2,70) Češka (2,95) Ukrajina (2,70)

TABELA:

FOTO: MN Press


tagovi

Ivan Jevićkadetska reprezentacija SrbijeUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara