Školski primer loše vođene karijere: Venecija kao Kuizansova slamka spasa

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 16:01

Od Bajerna, preko Marselja, do borbe za opstanak u Italiji...

Mediji su ga prvo najavljivali kao prvu metu moskovskog CSKA. Bajern se navodno i dogovorio sa Rusima, ali kada se kao mogućnost pojavila selidba u Seriju A, Mikael Kuizans (22) nije imao ni najmanju dilemu - Venecija i ništa drugo!

Pregovori su lako i brzo završeni, Bavarci su uspeli da izvuku nešto više od polovine uloženog novca (4.500.000/8.000.000), a kroz bonuse bi mogli da dodatno "podebljaju" tu cifru i uspešno se reše momka koji nije bio ni u drugom planu kod Julijana Nagelsmana.

Izabrane vesti

Oba kluba potvrdila su ovog popodneva da je posao zaključen.

Kuizans možda i nije poznat širem krugu ljubitelja fudbala - ne računajući pasionirane pratioce Bundelige - ali radi se o izuzetno talentovanom momku, koji je prošao gotovo sve mlađe selekcije Francuske (uglavnom bivao ponajbolji igrač) i poslednjih godina vukao pogrešne poteze.

Prepoznala ga je Borusija iz Menhengladbaha još kao 17-godišnjaka i dovela iz mladog tima Nansija za 250.000 evra. Posle samo jedne sezone u seniorskom sastavu Gladbaha ozbiljno je zagrizao Bajern i za njega dao 8.000.000. Tada međutim sve kreće nizbrdo za mladog Francuza. U veoma snažnoj konkurenciji u Minhenu nije mogao do minuta. Stagnirao je, potom otišao na pozajmicu u Marselj koji nije želeo da ga otkupi. A onda još jedna polusezona bez minuta u Bavarskoj.

Venecija se sada nudi kao slamka spasa za karijeru Mikaela Kuizansa. Biće mu to verovatno poslednja šansa da nešto napravi na velikoj sceni, u "ligama petice"...


tagovi

Mikael KjuizansZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara