(©Starsport)
(©Starsport)

Skoro ni srca, ni duše, na kraju bez bodova! Ivanović uništio Partizan i ranjenog ga poslao na Zvezdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 14.04.24. | 21:28

Horor crno-belih na Banovom brdu: izgubili utakmicu, trenera za derbi, možda i golmana, dok je Čukarički treću uzastopnu sezonu koban po tim iz Humske – 3:2

Počelo je hitom „Nedelja je svanula“, završilo se stihovima „Ti nemaš srca, ti nemaš duše“. Samo što Grobarima niti je do pesme, niti do fudbala, kamoli večitog derbija, jer će na njihovi miljenici na stadion „Rajko Mitić“ uzdrmani i ranjeni. Uzdrmani, pošto su dozvolili timu od koga su pre ovog kola imali 25 bodova više da izgleda kao da su uloge zamenjene; ranjeni, jer su u ranoj fazi susreta ostali bez povređenog golmana Aleksandra Jovanovića i usput saznali da će na megdan najvećem rivalu bez Igora Duljaja na klupi, usled suspendujućeg kartona šefu stručnog štaba.

Na sve to su pretrpeli još jedan udarac u bradu od Čukaričkog, sposobnog da se pretvori u progonitelja crno-beli kad je na programu poslednja utakmica osnovnog dela prvenstva. Treći put uzastopno Brđani su na svom stadionu bili fatalni po sastav iz Humske i ograničili ga da više brine kako da u plej-ofu sačuva drugo, nego da napadne prvo mesto – 3:2.

Izabrane vesti

Bilo je bolnijih poraza, poput onog u Danskoj ili od TSC kod kuće, ali ovako beskrvno, malodušno i pogubljeno tim iz Humske odavno nije izgledao. I to baš sad kad, kao, juri večitog rivala, a nije u stanju da dobije ekipu koja je brzo našla način da ustane posle eliminacije iz Kupa Srbije i pokaže favoritu da je u velikom padu, iako je to zamaskirano kasno izvojevanom pobedom nad Voždovcem i na mišiće izborenim plasmanom u završnicu masovnijeg takmičenja.

Trebalo je meč na Banovom brdu da bude poslastica, sudar timova napadačkog stila, a pretvorio se u horor za goste, pošto su ostavili utisak kao da su svi redom, od Aleksandra Jovanovića do Sameda Baždara, ustali na levu nogu. Umesto na ekipu koja želi da se trka sa Crvenom zvezdom ličili su do poslednjih desetak minuta na rumunski Voluntari ili bugarski Botev iz Plovdiva. Toliko nerezonskih poteza, besmislenih dodavanja, pokušaja napamet, tapkanja u mestu, trčanja u prazno. Kad bi roditelj želeo da kazni neposlušno dete pustio bi mu akcije – ili ono što su crno-beli probali da izvedu – sa Banovog brda i to bi bilo dovoljno da mališa kaže: „Tata, neću više nikad“.

Jeza je hvatala navijače orijentisane na borbu sa čelnicima (transparentima i pesmom tražili ostavku Miloša Vazure i njegovih saradnika), jer sve što su njihovi miljenici uradili u prvom poluvremenu desilo se na početku i na kraju. Najpre kad je neodlučni Gajas Zahid tek kad je smislio kako da šutira omogućio paradu Filipu Samuroviću, potom kad je u nadoknadi tog dela Bojan Kovačević uzdmrao prečku bivšeg kluba.

Između – ništa. Ta velika rupa na sredini terena, posebno po levoj strani odbrane, omogućila je Čukaričkom da kreira akcije i stvara pozicije kako bi ugorožavao najpre Jovanovića, a kad se najbolji igrač ekipe povredio i njegovi nenadanu zamenu, Miloša Krunića. Sastav Gorana Stanića je svesno opteretio deo terena koji je pokrivao Nemanja Antić, a na kome se kao uticajni faktor zasijao Đorđe Ivanović. Opet je bio motivisan protiv bivšeg kluba toliko da su njegovi prodori unosili paniku u odbranu i „zvali“ Čukarički da češće preti. Činio je to i preko Luke Adžića, da bi poentirao blagodareći Vinisijusu de Melu. Na atraktivno dodavanje Marka Docića (petom!) posle prodora baš Ivanovića (ništa čudno) postigao je Brazilac prvenac otkako je stigao u Beograd iz Šarlota i načeo goste.

Posegnuće na Topčiderskom brdu za izgovorima kako ih je povreda Jovanovića poremetila, da su brinuli o palom drugu, mada to teško može da opravda lošu reakciju odbrane čim su se timovi vratili iz svlačionica i način kako su dozvolili da Đorđe Ivanović poentira za 2:0. Tad je derbi 30. kola bio gotov, jer je Čukarički u nastavku bio zainteresovan za kontre i umalo nije stigao do ubedljivijeg slavlja, dok gost ama baš ništa vredno pomena nije kreirao, sve do zicera Aranđela Stojkovića i odbrane Samurovića. I tek na bazi te promašene šanse se uozbiljio.

Za nijansu ili dve bolje izgledao je Partizan kad su se na terenu pojavili Nemanja Nikolić i Bibars Natho, te Leonard Ovusu ili Ksander Severina. Nije bilo teško, jer je prethodno bio na nuli. Volej Severine je bio dovoljan za neizvesnu završnicu u kojoj je ekipa Igora Duljaja stiga do izjednačenja preko Sameda Baždara u nadoknadi i taman kad je osetila da je protivnik ranjiv, a sa tribina dopirao huk „Partizane, daj sad treći gol“, mnogima se učinilo da je na pomolu još jedan preokret.

Parni valjak je dobio energiju kakvu nije imao, ali je izgubio razum. I zaboravio da je Čukarički ima Đorđa Ivanovića. Još jednom u odori osvetnika, jedino što nekadašnji špic crno-belih nije želeo da se raduje protiv bivšeg kluba, ali je sadašnjem dragocen. Pokazao je to tako što je u trenucima kad je Igor Duljaj komandovao juriš po treći gol centrirao na glavu Bojice Nikčevića i označio poslednji čin drame na Banovom brdu.

Bio je to odgovor na pobedu Vojvodine nad TSC-om i u preostalih sedam utakmica će pojuriti četvrto mesto na tabeli i revanš Partizanu koji je na sličan način jesenas pobedio u Humskoj. Ovakav kakav je tokom nedelje bio više nije ni zaslužio.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 3:2 (1:0)

/Melo 28, Ivanović 51, Nikčević 90+4 - Severina 90, Baždar 90+2/

Beograd

Stadion Čukaričkog

Sudija: Ilić Milan

Žuti kartoni: Docić, Ivanović, Nikčević (Čukarički), Antić (Partizan)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Samurović 6 - Stanković 6,5, Stevanović 7, Jovanović 6,5, Tošić 6,5 - Sisoko 6,5, Docić 7,5 (od 80. Kovač -) - Ivanović 8, Miladinović 7, Adžić 7 (od 73. Nikčević 7,5) - Vinisijus 7,5 (od 80. Endijae 5).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 6 (od 39. Krunić 5,5) - Stojković 5, Marković 5, Kovačević 5, Antić 5 - Kastiljo 5 (od 46. Nikolić 6), Kanute 5 (od 57. Ovusu 5,5) - Kalulu 5 (od 57. Severina 6,5), Zahid 5, Goh 5 (od 63. Natho 6) - Baždar 6.

Igrač utakmice: Đorđe Ivanović 8 (Čukarički).

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)

/Hajdarević 11, Duronjić 88/

Vojvodina - TSC 3:2 (2:0)

/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 - Đakovac 49, Jovanović 79/

Crvena zvezda - Železničar 3:0 (1:0)

/Ivanić 45, Endijaje 72, Olajinka 86/

Čukarički - Partizan 3:2 (1:0)

/Vinisijus 28, Ivanović 51, Nikčević 90+4 - Severina 90, Baždar 90+2/

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)



tagovi

Samed BaždarKsander SeverinaAleksandar JovanovićIgor DuljajMozzart Bet SuperligaČukaričkiFK PartizanBojica NikčevićĐorđe IvanovićVinisijus Melo

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara