Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Škoti ozbiljno ugrozili plasman Norveške na EURO 2024: Halandov gol nedovoljan za bod

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 20:24

Preokret gostiju u Oslu kojim su se zacementirali na prvom mestu ove kvalifikacione grupe

Erling Haland je bez dileme među najboljim golgeterima današnjice, ali i on se poput mnogih drugih asova svetskog renomea muči kada je u pitanju igranje za nacionalni tim.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru Norveška je ostala iza Holandije i Turske, dok bu i borbi za plasman na EURO 2024 u Nemačkoj mogla da gleda u leđa Škotskoj i Španiji. Ima još dosta da se igra, ali nakon poraza kod kuće od Škotske 1:2, situacija po Skandinavce je prilično loša.

Izabrane vesti

U duelima sa Španijom, Gruzijom i Škotskom osvojen je samo jedan bod, te Haland i ekipa imaju čak osam manje od maksimalnih Ostrvljana, a dva od Španije, koja ima i meč manje.

Nakon razočaravajućih 1:1 sa Gruzijom, Norveškoj je večeras bila neophodna pobeda nad Škotskom. U prva dva kola selektor Stale Solbaken je bio lišen pomoći Erlinga Halanda, međutim, ni njegov povratak i gol Škotima sa bele tačke u 61. minutu za vođstvo 1:0 (iz penala koji je sam iznudio) nisu bili dovoljni. Škoti su uspeli da preokrenu pogocima Lindona Dajksa u 87. i Kenija Meklina u 89.

S obzirom na to da za tri dana igraju protiv Gruzije kod kuće, a u septembru gostiju na Kipru, Škoti bi i pre oktobarskog duela sa Španijom mogli da osiguraju jedno od prva dva mesta u grupi, vredna plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Norvežanima ostaje teoretska šansa i nada da bi Španci nekim čudom mogli ozbiljno da podbace u ovim kvalifikacijama.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 3. KOLO

Subota

GRUPA A

Norveška - Škotska 1:2 (0:0)

/Haland pen 61 - Dajks 87, Meklin 89/

20.45: (3,80) Kipar (3,35) Gruzija (2,05)



tagovi

Erling HalandNorveškaŠkotskakvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara