Detalj sa meča u Podgorici (©Reuters)
Detalj sa meča u Podgorici (©Reuters)

Srbija i dalje sama na vrhu: Mađarska nemoćna u Podgorici

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.06.23. | 20:00

Odlična igra Crne Gore u remiju bez golova

Veliku uslugu konkurentima u grupi učinila je Bugarska koja uprkos igraču više od 17. minuta nije uspela da savlada Litvaniju (1:1), a u prilog Srbiji ide i rezultat iz Podgorice: Crna Gora - Mađarska 0:0.

Orlovi su tako ostali sami na vodećoj poziciji svoje kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024, a priliku da uvećaju prednost nad rivalima imaju već u utorak u Razgradu (20.45).

Izabrane vesti

Izabranici Dragana Stojkovića su posle dve utakmice na maksimalnih šest bodova, Mađari sada imaju četiri, koliko i Crna Gora, ali uz utakmicu više, dok su Litvanija i Bugarska na po jednom bodu, uz meč više u korist selekcije koju vodi Mladen Krstajić. Eventualnom pobedom u utorak Orlovi bi otišli na velikih +5 u odnosu na najbliže pratioce i znajačno se primakli zauzimanju jednog od prva dva mesta u grupi, koja vode na Euro.

Svesni da ne smeju da izgube današnju utakmicu, reprezentativci Crne Gore su od početka igrali ofanzivno i diktirali ritam u suretu sa odličnom generacijom mađarskih fudbalera. Uspeli su da ih ostave bez šuta u okvir gola tokom prvog poluvremena, ali ne i da iskoriste svoje šanse. Najbliži pogotku bili su posle prodora Marka Jankovića, kada je Adam Nađ umalo postigao autogol. Imao je defanzivni vezista Mađarske sreću da lopta pogodi prečku.

Kako je vreme odmicalo tako je i popuštao pritisak ekipe Miodraga Radulovića, ali je i pored toga što je težište igre u finišu meča prebačeno na polovinu Crne Gore, domaćin mogao do sva tri boda. Veliku šansu da udarcem glavom matira Denesa Dibuša pet minuta pre kraja propustio je Milutin Osmajić. Nakon prodora Andrije Vukčevića mladi napadač portugalske Vizele loše je zahvatio loptu, te je ostalo 0:0. Nedovoljnih da se jedna od ove dve selekcije izjednači na vrhu tabele sa Srbijom, a nadamo se da će tako ostati i do kraja.

Estonija i Azerbejdžan su već nakon žreba dobile ulogu autsajdera u grupi sa Belgijom, Austrijom i Švedskom. Tako su i počele kvalifikacije - porazima, s tim da su Estonci naterali Austrijance da se znoje do samog kraja, kada su konačno uspeli da pogode za 2:1 u 88. minutu. Za razliku od njih, Azeri su nakon duela sa Austrijom i Švedskom imali gol-razliku 1:9.

Jasno je da će međusobni dueli biti najbolja prilika za ove dve ekipe da upišu koji bod, a u današnjem susretu u Bakuu to su i učinili - remijem 1:1. Gosti su vodili na poluvremenu pogotkom Rauna Sapinena iz 27. minuta, a izjednačio je Anton Krivotsijuk u 62.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 3. KOLO

Subota

GRUPA A

Norveška - Škotska 1:2 (0:0)

/Haland pen 61 - Dajks 87, Meklin 89/

20.45: (3,80) Kipar (3,35) Gruzija (2,05)

GRUPA F

Azerbejdžan - Estonija 1:1 (0:1)

/Krivotsijuk 62 - Sapinen 27/

20.45: (1,70) Belgija (3,60) Austrija (5,30)

GRUPA G:

Litvanija - Bugarska 1:1 (1:1)

/Girdvainis 15 - Petkov 27/

Crna Gora - Mađarska 0:0



tagovi

Crna GoraMađarskakvalifikacije za Evropsko prvenstvoKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara