Miljković, Pantić, Marković, Jojić, Obradović (©Starsport)
Miljković, Pantić, Marković, Jojić, Obradović (©Starsport)

Skupilo se društvo staro: Ceo tim povratnika

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 10:19

Crno-beli s Ljubomirom Fejsom nastavili praksu da u Humsku vraćaju već proverene kadrove. Uostalom, takav je i šef stručnog štaba...

Najbogatiji će kupovati već gotove proizvode, neki će da istražuju egzotična tržišta ne bi li iskopali sakrivene bisere, a Partizan? Partizan će se oslanjati na sopstvenu školu, ali možda još više na već proverene igrače čije igračke i ljudske kvalitete i ne treba da istražuje. Jer sve već zna, pošto su stubovi crno-belog tima skoro po pravilu igrači kojima aktuelni mandat u Humskoj nije prvi u karijeri.

Skoro pa neverovatno zvuči, ali posle jučerašnje objave da se u klub vratio Ljubomir Fejsa – nekadašnji reprezentativac i čovek koji je po navici osvajao titule u Srbiji, Grčkoj i Portugaliji – Partizan sada može da se podiči činjenicom da u sastavu ima čak 12 povratnika!

Izabrane vesti

Nekima je, poput Milana Smiljanića, čak treći.

U tih 12 doduše računamo i Rajka Brežančića na kojeg se ne računa, pa je on dobio dozvolu da ovog januara promeni klub.

Ali i bez njega kompletna startna postava od povratnika. Sa sve golmanom Milanom Lukačom. Istina, neko bi morao da krpi na štoperu, iako mu to nije primarna pozicija, ali to ne menja činjenicu da bi crno-beli mogli da skroje kompletan tim od povratnika.

Recimo u sastavu: Milan Lukač – Aleksandar Miljković, Nemanja Miletić, Ivan Obradović, Marko Živković – Milan Smiljanić, Ljubomir Fejsa – Lazar Marković, Miloš Jojić, Danilo Pantić – Rikardo Gomeš!

Na klupi još jedan povratnik - Aleksandar Stanojević naravno.

Jednako važno: svih 12 ovih igrača se na Topčidersko brdo vratilo bez dinara uloženog u njihova obeštećenja. Minimalan trošak, videćemo kolika dobit.

Zasad funkcioniše, iako nemaju baš svi toliko važnu ulogu kao u nekim ranijim vremenima, poput Milana Lukača ili Milana Smiljanića. S druge strane, Rikardo Gomeš je jednako dominantan kao i ranije, Lazar Marković je jesenas bio ponajbolji igrač crno-belih, odmah uz njega je i Miloš Jojić, dok se čeka da se otčepe i Danilo Pantić i Ivan Obradović, obojicu su mučile povrede...

Ljubomir Fejsa – sa takvim iskustvom i renomeom – jednostavno ne bi smeo da bude sporan. Jeste i on u zrelim igračkim godinama, ali iza njega je ipak prvoklasna karijera na evropskom nivou, 11 titula, i taj bi kvalitet morao da se vidi na terenu.

Ključna stvar ako crno-beli žele da zadrže pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom i vrate titulu u Humsku. Bar na atmosferu ne mogu da se žale. Dugo se već znaju.


tagovi

Rikardo GomešLazar MarkovićDanilo PantićMilan SmiljanićMiloš JojićMarko ŽivkovićNemanja MiletićRajko BrežančićIvan ObradovićMilan LukačLjubomir FejsaAleksandar Miljković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara