Skupština superligaša: Nacionalni stadion, istorijski rezultat i skuplja televizijska prava

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.07.18. | 18:00

Bilo je tema na skupštini klubova Super i Prve lige Srbije

Danas  je održana sedma sednica Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Predsedavao je Dragomir Lazović, prvi čovek Zajednice, a sednici su prisustvovali o potpredsednik FSS, Nenad Bjeković, odnosno generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Izabrane vesti

U konstruktivnoj diskusiji predstavnicima klubova je od strane Fudbalskog saveza Srbije prezentovan novi sistem takmičenja u Prvoj ligi, kao i niz izmena propisa FSS, sa posebnim akcentom na izmene Disciplinskog pravilnika koje se odnose na borbu protiv neregularnosti na fudbalskim utakmicama i zaštitu integriteta takmičenja.

Posebno je istaknut ogroman napredak na planu licenciranja klubova za takmičenja UEFA i Superlige, istorijski dobar rezultat koji je ostvaren na ovom planu u smislu da su svi klubovi ispunili sve zahteve u predviđenim rokovima.

Klubovi koji su obezbedili finansijsku stabilnost i klubovi koji su značajno unapredili stadionsku infrastrukturu su posebno pohvaljeni. U isto vreme, predstavljeni su planovi koji se odnose na pripreme za početak izgradnje Nacionalnog stadiona.

Prisutni su informisani o toku i detaljima pregovora sa medijskim kućama u vezi prodaje prava na direktne televizijske prenose utakmica Super i Prve lige, gde se očekuje znatno povoljniji finansijski benefit koji će biti ostvaren u korist klubova, a sve u skladu sa opštim trendovima porasta ove vrste prihoda na evropskim tržištima.


tagovi

Dragomir Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara