(©Reuters)
(©Reuters)

Slabi dokazi protiv Pankova, UEFA analizira slučaj u Alkmaru

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 10:29

Da srpski fudbaler ima neki teži prekršaj na duši, ne bi ga pustili, tvrde Poljaci

Cela Poljska i danas bruji o skandalu posle utakmice u Almaru između AZ-a i Legije, kada je holandska policija napala čelnike i igrače kluba iz Varšave, a u pritvor odvela Srbina Radovana Pankova i Portugalca Žozuea.

Na kraju su Pankov i Žozue pušteni iz pritvora juče posle podne i sinoć su doputovali u Varšavu, ali Holanđani tvrde da će protiv srpskog štopera biti podignuta krivična prijava i da će ceo proces otići na sud.

Izabrane vesti

Pankovu se stavlja na dušu da se sukobio sa redarom pored terena, da ga je gurnuo i da je Holanđanin tom prilikom polomio ruku. Međutim, u Poljskoj tvrde da je sve šarada i da srpski fudbaler neće biti krivično gonjen.

Sama činjenica da Pankov i Žozue nisu zadržani na duži period jasno govori da su dokazi protiv njih tanki. Da je situacija složena, niko ne bi pustio iz pritvora osumnjičenog da tek tako ode i da još napusti zemlju“, rekao je neimenovani čelnik Legije za poljske medije.

I dalje dve strane imaju suprotne verzije jednog te istog događaja. Holanđani tvrde da policija nikada ne bi napala fudbalere da nije bilo razloga za to i da su za sve krivi Poljaci, kako njihovi navijači, tako i igrači, dok sa druge strane se digla cela zemlja i grmi kako je ovo nezapamćen skandal u svetu fudbala da čuvari reda pendrecima udaraju vremešnog predsednika kluba i iz autobusa u pritvor odvode fudbalere.

Ceo slučaj će se naći i pred UEFA, jer se sve dešavalo na stadionu posle utakmice.

Zvanični izveštaji se trenutno analiziraju. Ako budu donete određene disciplinske mere, biće objavljene na sajtu UEFA. Za sada nemamo daljih komentara“, poručili su iz Niona poljskim medijima.


tagovi

Radovan PankovLegija VaršavaAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara