Slavi Užice: Sloboda ostala u ligi, Kolubara i Metalac ispali

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 18:59

Lazarevčani za dve sezone se spustili dva ranga

Čudo se u poslednjem kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije nije dogodilo: kako je tabela izgledala pre 37. runde, takva je ostala i nakon njega.

A, to znači da je Sloboda iz Užica opstala u ligi, dok se u niži rang sele Kolubara i Metalac, zajedno sa RFK Novim Sadom i Radničkim sa Novog Beograda, koji su ranije čekirali karte za spuštanje u Srpsku ligu.

Izabrane vesti

Najveće interesovanje izazvala je utakmica u Užicu, gde je Sloboda imala zicer protiv Radničkog da obezbedi ostanak u Prvoj ligi. I uspeli su „rosoneri“ u tome, iako je utakmica bila dosta teža nego što se očekivalo – 1:1.

Sloboda je morala da pobedi da bi mirno spavala i da ne bi zavisila od drugih, ali i pored remija, ostali rezultati su joj išli na ruku, pa joj je i taj jedan bod dovoljan da izbegne selidbu u Srpsku ligu.

Povela je Sloboda u 35. minutu golom Šedraka Čarlsa, posle izbegnute ofsajd zamke. Taj gol nije umanjio apetit domaćeg tima, koji je nastavio da napada, a usred inicijative usledio je hladan tuš: Pešić je uhvatio volej u 43. minutu, a loptu su domaći igrači lošom reakcijom sproveli iz gol-linije.

Najveću šansu za pobedu „rosoneri“ iz Užica propustili su u 76. minutu, kada je Savo Rašković izbio sam na golmana i šutirao pored stative.

Nadali su se u Metalcu nekim dobrim vestima iz Užica, ali ih nije dočekao. Iako je tim iz Gornjeg Milanovca odradio svoj deo posla i pobedio Dubočicu u Leskovcu sa 2:0.

Imala je Kolubara sve u svojim rukama, bila joj potrebna pobeda u Vršcu da bi izborila opstanak, pošto je posle 30. kola na tabeli bila ispred Mladosti GAT i Slobode, ali nije uspela. Lazarevčani su izgubili sa 2:0, a to znači da se sele u Srpsku ligu. Crno-zeleni su u dve sezone dva puta ispali iz lige.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE - PLEJ-AUT

37. KOLO

Dubočica - Metalac 0:2 (0:0)

Mladost GAT - RFK Novi Sad 0:2 (0:2)

Sloboda Užice - Radnički Novi Beograd 1:1 (1:1)

OFK Vršac - Kolubara 2:0 (1:0)



tagovi

MetalacRFK Novi SadMladost Novi SadKolubara Lazarevacsloboda užiceOFK VršacMozzart Bet Prva liga SrbijeDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara