Slaviće se na „Evi Peron“: Sarmijento je novi prvoligaš

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 01:34

Četvrti put tek u eliti

Biće pesme na stadionu Eva Peron kada se junaci vrate kući! Jer, posle pet godina i tek četvrti put u istoriji kluba Sarmijento se plasirao u prvu ligu Argentine.

Nije moglo bez drame u finalu baraža. Baš kao ni u tri prethodna pokušaja zeleno-žutih, koja su završena bez uspeha. Ovog puta bila je četvrta – sreća.

Izabrane vesti

Ispred Sarmijenta pao je Estudijantes Rio Kvarto. Klub koji još duže, mnogo duže, čeka da se dokopa elitnog društva. I večeras je imao sve u svojim rukama, jer je poveo, ali nije uspeo da prednost sačuva do kraja. Posle 90 minuta igre bilo je 1:1, ali je Sarmijento imao igrače sa jačim nervima kod penala i pobedio.

Utisak je da je, ipak, malo bolji utisak tokom igre ostavio Estudijantes. Momci u plavo-belim dresovima su bolje kombinovali s loptom i stvarali prilike iz igre, dok se Sarmijento opredelio na duge lopte, na skok igru, na čekanje šanse iz druge lopte ili iz prekida.

Studenti su tu nadmoć uspeli da krunišu golom u 22. minutu koji je postigao Sepulveda. Bila je to briljantna, tečna akcija u kojoj je levi bek Suarez protutnjao po strani i dobio pravovremenu loptu, koju je zavrnuo na peterac, a njegov klupski drug je preusmerio u mrežu.

Maler za plavo-bele je što im prednost nije dugo trajala. Pred kraj prvog poluvremena Pombo je izjednačio. Bilo je to njegovo majstorstvo, solo akcija u kojoj je „ljuljao“ odbranu rivala, a onda tukao sa distance i našao mesto koje golman Ardente nije mogao da dohvati.

Kako se meč bližio kraju, varnica je bilo sve više. U 82. i 83. minutu dva vezana crvena kartona, na obe strane po jedan. Bez velikih šansi do kraja, a po isteku 90. minuta odmah se išlo na penale. I tu se Sarmijento bolje snašao.

Zato će igrati u prvoj ligi Argentine...

ARGENTINA 2, PLEJ-OF ZA PROMOCIJU

Subota

Estudijantes Rio Kvarto – Sarmijento  1:1 (1:1), 3:4 penalima

/Sepulveda 22 – Pombo 40/



tagovi

ArgentinaSarmijentoEstudijantes Rio Kvarta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara