Piter Olajinka (©Starsport)
Piter Olajinka (©Starsport)

Slavija zvala za Olajinku, Zvezda tražila 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 11:53

Prenose češki mediji…

Počeo je u tandemu sa Žan Filipom Krasoom, onda izgubio mesto u timu Baraka Bahara, ali je kod Vladana Milojevića opet zadužio važnu rolu u Crvenoj zvezdi čime je zavredeo i pažnju brojnih inostranih klubova. Među prvima praške Slavije iz koje je jula prošle godine i stigao u Beograd kao slobodan igrač.

Sa Zvezdom pak ima dugoročan ugovor do 2026. godine, a posle sezone u kojoj je na 43 utakmice postigao 12 golova i namestio još sedam ponovo je sebi podigao cenu.

Izabrane vesti

Češki mediji tako pišu da su u Pragu izgubili optimizam da će uspeti da vrate 28-godišnjeg Nigerijca kada su na upit iz Ljutice Bogdana dobili odgovor na pitanje koliko bi koštalo obeštećenje. Portal inFotbal piše da je Zvezda tražila – okruglo 6.000.000 evra!

To je suma koja je previsoka za Slaviju, jer praški klub nikada u svojoj istoriji nije za igrača dao više od 4.000.000 evra koliko je platio za Nikolaea Stančijua i prošle sezone Davida Zimu koga je vratio iz Torina. Olajinka je za 50 odsto skuplji i u Slaviji ne žele da idu toliko daleko.

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

Bez obzira na to što je Olajinka baš tamo igrao možda i fudbal žiota. Na 183 utakmice postigao je 50 golova i namestio još 26. Bio je jedan od lidera te generacije, učestvovao u osvajanju pehara, upoznat je sa okruženjem i sada je idealan izbor Slavije. Samo da nije te cene, ali to je već problem Čeha.

Zvezdin cilj je svakako da za svoje igrače izvuče apsolutno najviše što može. Pa ako neće Slavije – naći će se neko. Mada Slavija još održava kontakt i pregovori navodno nisu još sasvim propali. Samos u zamrznuti.



tagovi

Slavija PragPiter OlajinkaFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara