Slavko Matić (©MN Press)
Slavko Matić (©MN Press)

Slavko Matić: Posle sutra ide prekosutra…

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.05.24. | 16:42

Trener Novog Pazara protiv niškog Radničkog završava sezonu, da li i misiju kraj Jošanice?

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Slavko Matić će protiv Radničkog iz Niša, u utakmici poslednje runde plej-auta Mozzart Bet Superlige (petak, 18.30 – Arena Sport 2), deveti put ove sezone sedeti na klupi Novog Pazara. S timom je ostvario tri pobede, nerešeno i četiri poraza, pa Plavi sa 45 bodova na kontu ne spadaju u grupu ugroženih po pitanju elitnog statusa.

Izabrane vesti

Nišlije su na meniju sutra, a šta sledi posle? Mnoge zanima da li je Matić sa čelnicima pazarskog superligaša razgovarao o produžetku saradnje, koja je inicijalno dogovorena do kraja takmičarske 2023/24. Temperamentni stručnjak odgovara kao iz topa:

"Posle sutra ide prekosutra. Videćemo… Za sada možemo samo o predstojećoj utakmici", rekao je Matić za Mozzart Sport.

Pazarci su drugi u plej-aut grupi, a odmah iza su Nišlije. Ako je Matićeva družina bez briga, to ne važi za ekipu njegovog kolege Dejana Joksimovića, koja ima 41 bod i u najgorem slučaju mogla bi u baraž za opstanak u društvu najboljih. U poslednjem kolu osnovnog dela prvenstva isti rivali su sredinom prošlog meseca na Gradskom stadionu u Novom Pazaru podelili plen (2:2).  

"Ja mislim da je za ljude što su u ovom poslu svaki meč je takmičarski. Mi joj baš tako i pristupamo. Gosti iz Niša su nam dužnici iz prethodne utakmice na našem stadionu. Iako smo dva puta morali da jurimo rezultat, mislim da smo bili dosta bolji. Stvorili smo mnogo više šansi, a njihove prilike desile su se iz naših grešaka. Stalno pričam jedno te isto – igraće 11 koji su trenutno najbolji. Maksimalno se spremamo", veli Matić.

Novi Pazar je u prošlom kolu poražen od Železničara u Pančevu sa 1:3, u duelu posle kojeg su mnogi iz fudbalskog sveta komentarisali suđenje Pavla Ilića

"Rekao sam šta imao na odgovarajući način. Momci su svesni šta se sve tamo izdešavalo i šta je bilo, kao što im je jasno da su odigrali kvalitetnu utakmicu. Mi smo u Pančevu bili bez Adema Ljajića, Sejdube Sume, Emira Azemovića, Omara Fajeda, Marka Obradovića, Đinhoa Đoa, Filipa Kneževića i Luke Čermelje, tek u finišu je ušao Marko Šćepović. Fajed je slomio palac i završio sezonu, što je zbog povrede kolena još ranije snašlo Obradovića. Azemović je i dalje rovit, mučilo ga je koleno, Kneževića tetive, a Šćepovića leđa. Čermelju samo što nije pukao primicač. Trudili su se momci maksimalno kad god bi se našli na terenu, ali zbog povreda nisu bili u stanju da pruže više. Radim sa svima. Ko nije tu, menje ga drugi. Najbolji igrač je onaj koji je tu, koji je zdrav i koji te sluša. Bilo kako bilo, okrenuti smo Nišlijama jer želimo da sezonu završimo pobedom pred našim navijačima".

Minute bi ponovo mogli da dobiju i neki omladinci.

"Tinejdžeri su kod mene uvek u fokusu, ali… Videćemo kako će se odvijati utakmica. Imamo te momke, što je dobro za Novi Pazar, za klub i grad. Imamo tu decu. Najvažnije je da su blizu, da rade sa nama i treniraju. Veoma sam zadovoljan njihovim zalaganjem i pristupanjem treningu", poručuje na kraju Slavko Matić.



tagovi

FK Novi PazarSlavko MatićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara