Mačinski iz Šljonska (©Shutterstock)
Mačinski iz Šljonska (©Shutterstock)

Šljonsk i Jagjelonija rezervišu plej-of

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.06.20. | 14:50

Danas na programu pretposlednja runda ligaškog dela Ekstraklase

Možda nije najkvalitetnije, ali svakako spada među veoma zanimljive. Takva je Ekstraklasa, gde i dalje postoji pregršt intriga iz kola u kolo. Legija, Pjast, Leh i Krakovija osigurali su mesto u plej-ofu, dok su sa druge strane Visla iz Krakova, Korona, Arka i LKS Lođ sigurni učesnici plej-auta.

Danas je na programu preostalih četiri susreta pretposlednje, 29. runde šampionata, u kome Šljonsk i Jagjelonija mogu da osiguraju mesto u gornjem domu. Prvopomenuti gostuje Visli iz Plocka, koja ima aspiracije da se dokopa plej-ofa, ali šanse su joj male. Visla je četiri boda daleko od željene pozcije, što znači da moraju i da joj se poklope rezultati uz njen maksimalan učinak.

Izabrane vesti

Šljonsk je pozicioniran na šestom mestu sa 43 boda i pozitivan ishod mu garantuje mir u poslednjem kolu. Imajte na umu da Visla Plock kod kuće igra prilično loše i da je tek na 11. mestu po ovom parametru. Poslednje dve domaće utakmice izgubila je ukupnim rezultatom 1:6. Pored toga, u poslednja dva međusobna meča Šljonsk je slavio.

Jagjelonija trenutno drži poslednje mesto koje vodi u borbu za evropske kvalifikacije. Ima tri boda više od Gornjika, Zaglebja i Rakova koji bi da je zamene, pa je eventualno slavlje u Lođu dovodi u komotnu situaciju.

LKS Lođ je fenjeraš, koji će teško uspeti da se spasi. Ima sedam bodova manje od najbliže Arke, a pritom nije dobro počeo posle pauze. Napominjemo da je u prvom kolu Jagjelonija samouvereno pobedila rezultatom 2:0. Plus, poslednja dva gostujuća meča Jaga je rešila u svoju korist. Sa druge strane, Lođ je izgubio polovinu domaćih utakmica u sezoni (sedam od 14), a primio je i najviše golova.

Legija je veliki favorit protiv Arke, što najbolje ilustruje ogroman bodovni jaz između njih. Tim iz varšave je veoma siguran kompletiraće ligaški deo kao lider, dok Arka nikako ne može da se pohvali jednim bodom na četiri protekla duela.

Visla iz Krakova na svom terenu dočekuje Rakov. Domaćin definitivno neće ući u top osam, dok je situacija sa Rakovom malo drugačija. Ova ekipa se aktivno bori za doigravanje, ali ima tri boda manje od prvog iznad crte. Usput, za njih je Visla prikladan protivnik. U tri od poslednja četiri međusobna meča Rakov je slavio.  

POLJSKA 1 - 29. KOLO

Utorak

Lehija - Krakovija 1:3 (0:1)

/Zvolinski 46 - Amersfort 34, 89 Maloka 51ag/

Pjast - Gornjik Zabže 0:0

Leh - Pogon 4:0 (2:0)

/Moder 22, Gitkjer 31, Ramirez 57, Kaminski 61/

Zaglebje - Korona 1:1 (0:1)

/Bohar 78pen - Cebula 34/

Sreda

18.00: (2,70) Visla Krakov (3,15) Rakov (2,70)

18.00: (2,85) Visla Plock (3,20) Šljonsk (2,55)

20.30: (1,22) Legija (6,50) Arka (13,0)

20.30: (3,00) LKS Lođ (3,30) Jagjelonija (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Poljska 1Legija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara