Igor Ristivojević (©Starsport)
Igor Ristivojević (©Starsport)

Sloboda od Mačvine odbrane napravila froncle, po bokovima Šapčana duvala promaja

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 23:03

Užičani upisali prvi trijumf u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije

Mačva je prošla odlično kako je mogla na stadionu “Radomir Antić”. Sita se ispromašivala Sloboda, mreža Šapčana nije napunjena do vrha ponajviše zbog promašenih kolosalnih prilika Đorđa Šušnjara, strelca drugog gola, i Bogdana Petrovića. Šetali su se Užičani kroz odbranu rivala, svako malo ulazili u šanse ostvarili prvu pobedu u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije - 2:1 (2:0). 

Kratkim kombinacijama po desnom boku i ubacivanjima iza leđa poslednje linije Sloboda je razmontirala Mačvu. U prvom delu jedva da su šapčani prešli polovinu terena, sve do završnice čestito nisu ni pripretili, bili su orijentisani na odbranu svog gola i spasavanje žive glave u Užicu. Potvrdila je Sloboda da dobro izdanje na premijeri - jedino gol izostao u Sremskoj Mitrovici - nije slučajnost i da bi mogla da napadne vrh. 

Izabrane vesti

Ostavljali su Šapčani previše prostora igračima Slobode, Savo Rašković i Miloš Ristić su najavili brzu kapitulaciju gostiju. Prošla je razmena dodavanja domaćina po desnoj strani, udarac Ristića je izblokiran, dobila je Sloboda korner, a Rade Glišović je uz asistenciju čuvara sproveo loptu u gol. 

Izvela je Sloboda blickrig, Mačva se nije oporavila od prvog udarca - novi joj je zadao Đorđe Šušnjar. Pocepao je Todor Glišović odbranu gostiju na dva dela, izigrao je Šapčane dubinskim dodavanjem. Izbacio je Šušnjara pred Filipa Samurovića i ofanzivac Užičana je udvostručio prednost. 

Nije se domaćin zaustavio, nastavio je sa napadima, a najbolju šansu promašio je Bogdan Petrović. Pogrešio je Đorđe Belić, ali je Petrović iz neposredne blizine pogodio stativu. U podjednako dobroj prilici našao se Šušnjar početkom drugog poluvremena i - pucao je pored gola. 

Bez posla je bio golman Đorđe Vukašinović veći deo meča, prvi put je intervenisao u smiraj prvog dela igre, sekunde su ga delile od toga da i u drugom meču zaredom sačuva mrežu. Opustila se Sloboda u finišu i to je iskoristio Luka Pejović. Centrirao je Živorad Arnautović, a Pejović je u 94. minutu pogodio za 2:1.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Vršac – Zlatibor 3:1 (2:0)

/Glavinić 20, Nikolić 37, Ivić 65 – Dišić 61/

Subota

Inđija - Metalac 2:2 (2:1)

/Stojanović 24, Nedeljković 37 – Srbijanac 17ag, Rađen 57ag/

Grafičar - Loznica 5:1 (2:0)

/Šljivić 26, 50, Knežević 39, 86, Mijatović 79 – Radmanović 90/

Radnički NB - Radnički SM 5:1 (2:0)

/Stoisavljević 75pen/

Nedelja

Jedinstvo Ub - Rad 0:0

Trajal - IMT 2:3 (0:1)

/Golubović 65, Matejević 72 - Luković 17, Stamenić 58, Stevanović 86/

Ponedeljak

RFK Novi Sad - Železničar Pančevo 0:1 (0:1)

/Simčević 4/

Sloboda Užice - Mačva Šabac 2:1 (2:0)

/R. Glišović 9, Šušnjar 14 - Pejović 90+4/



tagovi

Mačva Šabacsloboda užiceMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara