Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Slovenija: Može li Olimpija da se umeša u borbu za tron?

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.02.22. | 14:46

Derbi u Stožicama - Ljubljančani dočekuju Maribor za koji od ove zime igra nekadašnji fudbaler Zmajeva Đorđe Ivanović

Olimpija i Maribor su najveći klubovi u Sloveniji, ali poslednjih godina su u padu. Protekle sezone Mura iz Murske Sobote je uspela da stigne do prve krune u istoriji i to trijumfom u direktnom dvoboju u Ljudskom vrtu.

U ovom šampionatu Prve lige Slovenije, Koper vodi glavnu reč, ali bi Maribor mogao da se vrati na čelo. Za to je potreban trijumf u najvećem derbiju protiv Olimpije u Ljubljani (17.30). Zmajevima je ovo poslednja šanda da se umešaju u borbu za krunu. Ljubljančani su pre četiri dana ostvarili trijumf na svom terenu protiv šampiona Mure (1:0).

Izabrane vesti

Maribor nije pobedio Olimpiju na osam poslednjih mečeva (tri poraza i pet remija), a poslednji put je slavio u septmbru 2019.

"Pobeda protiv Mure je dobrodošla za samopouzdanje svih igrača. Tačno je da je derbi posebna utakmica u kojoj se krše pravila. Tim koji je strpljiviji, fokusiraniji i daje više od sebe, biće uspešniji. Radujemo se meču, mislim da su momci maksimalno spremni za njega. Okršaj sa Murom je bila dobra priprema za derbi“, rekao je napadač Olimpije Mustafa Nurkić.

17.30: (2,80) Olimpija (3,10) Maribor (2,50)

Iz ljubljanskog tabora u četvrtak je saopšteno da je povreda Gorana Milovića neozbiljna. Hrvatski defanzivac napustio je teren pošto ga je Ivan Banić sredinom prvog poluvremena spustio na zemlju, a povreda skočnog zgloba ne dozvoljava nedeljni nastup. Iskusnog Dalmatinca u meču protiv Mure zamenio je mladi Marsel Ratnik. On je pre dolaska u Ljubljanu igrao za juniorske timove Mure i Maribora. Produžio je saradnju sa Olimpijom do sredine 2025. godine pred derbi u Stožicama.

Vicešampion će u drugom delu sezone igrati bez Blaža Vrhovca, Rudija Požega Vancaša i Roberta Volodera, koje će pokušati da zameni švedski novajlija Maks Votson. Zimsko pojačanje je nekadašnji Zmaj, bivši fudbaler subotičkog Spartaka i Partizana, Đorđe Ivanović, koji se u šestomesečnoj pozajmici iz beloruskog Soligorska. Kao fudbaler zeleno-belih već je zatresao mrežu Maribora. Ivanović je izabrao ljubičaste, a Ljubljančani su odgovorili dolaskom Aljoše Matka.

Ove sezone su ovi timovi odigrali dva meča u Prvoj ligi Slovenije. U Mariboru nije bilo golova, dok je u Ljubljani bilo 3:1 za Zmajeve.

SLOVENIJA 1 – 21. KOLO

Subota

Domže – Tabor Sežana 1:1 (0:1)

/Vuk 79 – Koderman 35/

Celje – Koper 1:2 (1:1)

/Sokler 20 – Paris 27, 85/

Nedelja

15.00: (1,85) Mura (3,35) Bravo (4,20)

17.30: (2,80) Olimpija (3,10) Maribor (2,50)

Ponedeljak

17.30: (2,25) Aluminij (3,20) Radomlje (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SlovenijaSlovenija 1MariborFK OlimpijaOlimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara