„Slovenizacija“ Atalante: Zamena za Papua Gomeza stiže sa istoka?

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.01.21. | 01:48

Klub iz Bergama odredio metu za finiš prelaznog roka

Atalanta je ostala bez kapitena i simbola svih ovih zlatnih godina za klub. Papu Gomez je otišao u Sevilju, a klub iz Bergama je počeo novu eru.

Iako se Atalanta u prethodnim mečevima već navikla na igranje bez najboljeg igrača koji je odstranjen iz tima, klub će ipak pokušati da dovede zamenu. Najnovije vesti glase da je kao Gomezov naslednik etiketiran Viktor Kovalenko iz Šahtjora.

Izabrane vesti

Ukrajinac ima 24 godine i takođe igra na poziciji ofanzivnog veznog, ali može i kao drugi špic što je često bila Gomezova uloga. Ponikao je u Šahtjoru u kojem je standardan od 19. godine. Italijanski mediji navode da će Atalanta pokušati sa ponudom u samom finišu prelaznog roka, ali da neće odustati i ako ne dođe do transfera ove zime.

U poslednje vreme su igrači sa istoka Evrope postali sve zanimljiviji klubu iz Lombardije. Tako je pre godinu i po dana iz Genka kupljen ukrajinski vezista Ruslan Malinovski za 13.500.000 evra, a prošlog leta ruski napadač Aleksej Mirančuk iz Lokomotive za 14.500.000 evra. U ekipi su još i Hrvati Mario pašalić i Boško Šutalo, te Slovenac Josip Iličoć pa se može reći da je u toku prava mala „slovenizacija“ Atalante.


tagovi

Viktor KovalenkoZimski prelazni rok 2021Šahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara