Sluti na crne kvalifikacije: Orlići pali na početku

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 20:07

Ukrajina bolja od selekcije Zvonka Živkovića – 1:0

 Godinama je Srbija predstavlja personifikaciju odličnih rezultata kada su pitanju rezultati mladih reprezentacija. Bili smo velesila u toj kategoriji, ali u poslednje vreme i tu je situacija počela da se menja. Nije nas bilo na ovogodišnjoj smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a veliko je pitanje da li će u tom uspeti „klasa 2000“ predvođena novim selektorom Zvonkom Živkovićem. Početak nimalo ne obećava. Jedan od glavnih konkurenata u grupi, reprezentacija Ukrajine, porazio nas je u Staroj Pazovi – 0:1.

Reklo bi se sasvim zasluženo. Reprezentacija Srbije je u prvom poluvremenu delovala prilično mlitavo, sporo, neambiciozno i ofanzivno vrlo rezervisano. Sa druge strane Ukrajina je timski izgledala mnogo bolje. Došla do vođstva, potom i propustila priliku da još koji put savlada čuvara mreže reprezentacije Srbije Miloša Gordića.

Izabrane vesti

Orlići su se prenuli i nastavku. Posle izmena Zvonka Živkovića igra reprezentacije Srbije je izgledala daleko bolje. Stiskali smo rivala. Bilo je i šuteva Vidosavljevića, Tedića, Gavrića... Ali bilo je kasno.

Dobio je počanje u vidu A reprezentativca Ivana Ilića selektor našeg tima Zvonko Živković, odbranom je komandovao Sava Aranđel Čestić, dok su u napadu pored Tedića delovali Nemanja Jović i Filip Stevanović. Reklo bi se vrlo pristojan tim, ali se Srbija pošteno mučila u prvom poluvremenu. I sa sopstvenim slabostima, ali i vrlo uigranom četom Ruslana Rotana, nekadašnjeg reprezentativca Ukrajine i asa Dnjepra.

Brzo su Orlići dobili lekciju iz modernog fudbala. I kako se brzo organizuje ubitačan napad. Ukrajina je povela u 14. minutu kada je Nazarenko prohujao po levoj strani, zavrnuo loptu u sredinu, odakle je Kriskiv preciznim udarcem ostavio Miloša Gordića bez mogućnosti da interveniše. Na velike muke stavljao je Nazarenko našu odbranu, posebno beka Marka Bjekovića. Još jednom je pomenuti mladi napravio višak, ali je u toj situaciji Gordić uspeo da interveniše.

Srbija je jedinu kakvu takvu šansu imala preko Damjana Daničića. Nastavak je bio nešto bolji, kada je umrtvljenoj postavi Zvonko Živković dao infuziju ulascima Lazara Pavlovića i Željka Gavrića. Bilo je vruće u nekoliko navrata, sjajnu šansu promašio je Daničić, žalićemo i za situacijom u kojoj se našao Tedić. Ali kada se podvuče crta razloga za optimizam nema. Posebno, što nas tek čekaju mečevi sa prvim favoritom grupe Francuskom, kao i gostovanje Ukrajini.

Orlići za četiri dana gostuju Severnoj Makedoniji.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE MLADIH REPREZENTACIJA

Grupa H

Srbija - Ukrajina 0:1 (0:1)

/Kriskiv 14/


tagovi

Zvonko ŽivkovićSava Aranđel ČestićIvan IlićMiloš Gordić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara