Degenek i Stanković (Foto: Starsport)
Degenek i Stanković (Foto: Starsport)

Sluti na veliki povratak Miloša Degeneka...

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 09:16

Moguća i rokada na desnom beku

Jedna promena će biti iznuđena, isprovocirana crvenim kartonom Gelora Kange u prvom meču protiv Šerifa, ali vrlo je moguće da će trener crveno-belih Dejan Stanković za sutrašnji duel u Tiraspolju izvršiti još dve rokade. Ono što je pre 15 dana bilo nezamislivo, sada deluje kao sasvim realna opcija. Junak prethodnih kvalifikacija i do nedavno standardni štoper Miloš Degenek mogao bi da se vrati u startnu postavu crveno-belih i sačinjava tandem centralnih defanzivaca zajedno sa Aleksandrom Dragovićem.

Izabrane vesti

On bi trebalo da zauzme mesto Radovana Pankova, koji je od početka sezone uživao veliko poverenje Dejana Stankovića. Reprezentativac Australije je počeo duel sa kruševačkim Napretkom, što mu je bio premijerni start u ovoj sezoni. Dobio je još šansu u sudaru sa Lučancima, i to na poziciji desnog beka.

Dugo je Miloš Degenek bio van fokusa stručnog štaba Crvene zvezde. Još tokom priprema u Austriji naslućivalo se da će junak velikog broja evropskih mečeva sezonu početi na marigini, odnosno da neće biti primarna opcija Dejana Stankovića. Međutim, ne baš reprezetativni izgled odbrane crveno-belih naterao je Stankovića da aktivira staru opciju. Posebno, što je „slučaj Degenek“ naišao na vrlo emotivnu i oštru reakciju navijača.

Oporavio se napadač Dioni od upale primicača, pa je izvesno da će dobiti šansu od prvog minuta. Velika dilema vlada i oko pozicije desnog beka. Iskusni Marko Gobeljić je bio prva Stankovićeva opcija na desnom beku za duele protiv Kairata i Šerifa. Iskoristio je povredu ramena Milana Gajića, ali je bivši mladi reprezentativac odigrao 90 minuta protiv Napretka. Igrao je na kontra strani do finiša kada je spretnom reakcijom postigao pobnednosoni pogodak, posle centaršuta El Fardu Bena.

Ključno pitanje za Dejana Stankovića glasi na koji način će zamaskirati izostanak Gelora Kange. Gabonac je napravio veliku štetu timu dobijenim crvenim kartonom, ali je pre toga bio najznačajniji faktor u ofanzivi. Posebno u završnici prvog poluvremena kada su crveno-beli bili u naletu i stigli do zasluženog izjednačenja. Povratnik Krstičić još nije uhvatio pravu formu, i do sada nije delovao impresivno u tandemu sa Sanogom.


tagovi

Miloš DegenekDejan StankovićMilan GajićMarko Gobeljić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara