Aleksandar Kahvić (©Starsport)
Aleksandar Kahvić (©Starsport)

Smederevci imaju izluđujuće neprobojnu tvrđavu, ali OFK Beograd dolazi sa opsadnom kulom

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.10.23. | 09:39

Derbi 12. kola Mozzart Bet Prve lige igra se ove nedelje od 15 časova na stadionu Oklopnika

Najzanimljivija utakmica 12. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije odigraće se ove nedelje od 15 časova, kada će se sastati dva najbolja tima na tabeli, Smederevo i OFK Beograd.

Kako god se ovaj meč završio, OFK-a će ostati prva, a Oklopnici drugi. Trenutno je među njima razlika šest bodova.

Izabrane vesti

Ove dve ekipe su inače jedine koje su još uvek neporažene u drugom rangu. Romantičari su ostvarili osam trijumfa i dva remija, dok su Smederevci po pet puta pobedili i remizirali. Sa samo šest primljenih golova Smederevo ima jednu od najboljih odbrana u ligi, dok OFK može da se pohvali sa ubedljivo najboljim napadom i 29 pogodaka do sada.

Kuriozitet je i to što su obe ekipe prošle sezone igrale u trećem rangu, a sada su se, uz Kolubaru i Mačvu, istakli kao najozbiljniji kandidati za promociju u elitu. Od tima sa Karaburme, pojačanog brojnim fudbalerima koji su pozajmljeni od Crvene zvezde se tako nešto i očekivalo, ali Oklopnici su veliko iznenađenje.

15.00: (4,50) Smederevo (3,45) OFK Beograd (1,75)

Pitanje je doduše koliko će dugo izabranici Saše Mićovića izdržati u ovom ritmu. Ključ uspeha Smedereva je u čvrstoj i organizovanoj odbrani, gde lepota apsolutno pada u drugi plan. To ponekad može da izludi protivnika, kao što uostalom i jeste u prošlom kolu šefa stručnog štaba Grafičara Marka Neđića, kojeg su Smederevci savladali sa 2:1 golom Nikole Jovanovića u 92. minutu.

Teško je protiv ‚betona‘, rivali se brane sa svih 11 igrača u strogom defanzivni bloku. Po kakvim samo terenima igramo, to je skandal, od igre ne može biti ni reči“, rekao je posle tog meča Neđić.

Oklopljeni bedem, koji su u poslednjoj liniji najčešće činili Petar Panić, Nikola Dimitrijević, Miroljub Kostić i Miloš Radivojević, potpomognuti Vladimirom Ilićem i kapitenom Nikolom Stojkovićem, teško je probiti. Inđija, Mačva, Jedinstvo iz Uba i RFK Novi Sad nisu uspeli i ostali su na nuli,a još uvek niko nije Smederevcima dao dva gola ove sezone. S tim da OFK Beograd ima idealnu opsadnu kulu za osvajanje smederevske tvrđave u liku Aleksandra Kahvića, visokog i snažnog napadača koji je postigao već devet golova ove sezone – sve iz igre.

Generalni direktor Romantičara Balša Terzić svestan je da njegovoj ekipi neće biti lako u smederevu, ali očekuje da se plavo-beli vrate na Karaburmu sa tri boda u džepu.

Dosadašnji deo sezone je protekao onako kako smo i očekivali. Igramo najlepši i najbolji fudbal, prvi smo na tabeli, gde planiramo da ostanemo do samog kraja. U Smederevu nas očekuje verovatno najtei izazov do sada. Imaju dobru ekipu i odličnog trenera, ali kao i na svakom susretu očekujem pobedu“, rekao je Terzić.

Mali kuriozitet, dan pre derbija su obe ekipe promovisale nove trenere omladinskih timova. Na klupu tima Smedereva do 19 godina sela je klupska legenda Saša Kocić, dok je brigu o deci OFK Beograda preuzeo Zlatko Krmpotić.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 12. KOLO

Subota

Inđija - Kolubara 0:2 (0:0)

/Mijailović 56ag, Živković 88/

Sloboda Užice - Radnički Novi Beograd 3:1 (2:0)

/Mijung 11, Glišović 17, Tumbas 53 - Nuredini 77/

Nedelja

15.00: (4,50) Smederevo (3,45) OFK Beograd (1,75)

18.00: (1,65) Mačva (3,45) Dubočica (5,40)

18.00: (2,20) Metalac (3,05) Jedinstvo Ub (3,35)

Ponedeljak

15.00: (2,15) Mladost GAT (3,25) Grafičar (3,25)

15.00: (2,10) Radnički Sremska Mitrovica (3,15) Tekstilac (3,50)

15.00: (1,55) OFK Vršac (3,50) RFK Novi Sad (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeOFK BeogradSmederevoZlatko KrmpotićSaša Kocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara