Fudbaler Smedereva Nikola Jovanović (©Starsport)
Fudbaler Smedereva Nikola Jovanović (©Starsport)

Smederevci se u Odžacima utvrđuju na drugoj poziciji Mozzart Bet Prve lige Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 10:00

Pet dana posle velikog uspeha u kupu i pobede nad TSC-om, Oklopnici u 13. kolu gostuju Tekstilcu

Pet dana posle velikog uspeha i pobede nad TSC Bačkom Topolom u Kupu Srbije, fudbaleri Smedereva će ponovo izaći na teren. Oni ovog ponedeljka od 14 časova da gostuju Tekstilcu u Odžacima, u poslednjem meču 13. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije.

Smederevci su apsolutni hit srpskog fudbala ove jeseni. Tim koji je prošle sezone igrao u trećem rangu u ovom šampionatu ima samo jedan poraz, od lidera OFK Beograda u prošlom kolu sa 2:1. I to posle vrlo diskutabilnog jedanaesterca koji je dosuđen Romantičarima.

Izabrane vesti

Oklopnici imaju po pet pobeda i remija, sa 20 bodova zauzimaju drugo mesto na tabeli, poslednje koje vodi direktno u Mozzart Bet Superligu Srbije. Imaju priliku da se u Odžacima dodatno učvrste na toj poziciji, pošto je u nedelju trećeplasirana Kolubara (ima bod manje) izgubila kod kuće od Radničkog iz Sremske Mitrovice (1:3).

Smederevcima bi posebno bilo značajno da trijumfuju, jer baš u narednom kolu dočekuju Kolubaru. Ako povećaju razliku, povećaće i pritisak na Lazarevčane.

14.00: (1.65) Tekstilac (3.45) Smederevo (5.40)

Izabranicima Saše Mićovića svakako je nadogradila samopouzdanje pomenuta pobeda nad TSC-om u sredu. Oklopnici su čak imali i prednost od 1:0 protiv vicešampiona Srbije, Jovan Vlalukin je kasnije pogodio i tako doneo penale, ali je Smederevo bilo bolje sa bele tačke. Šutirao je domaćin bez greške.

S druge strane, Tekstilac je u očajnoj formi i ako nešto ne promeni biće ozbiljan kandidat za ispadanje nazad u Srpsku ligu. Izgubili su plavo-beli četiri od poslednjih pet mečeva, u poslednjih mesec dana su uzeli bodove samo protiv oslabljenog Grafičara (4:0).

Na poslednje tri utakmice Tekstilac nije uspeo da postigne nijedan gol. Sa po 1:0 je gubio redom od Inđije, Kolubare i Radničkog iz Sremske Mitrovice. Doduše, može da se kaže da su sve to ekipe iz gornjeg dela tabele, da mu to bude olakšavajuća okolnost.

MOZZART BET PRVA LIGA – 13. KOLO

Subota

Jedinstvo - Inđija 1:1 (1:0)

/Dimitrić 6 - Milošev 68/

OFK Beograd - Mladost 2:0 (0:0)

/Marković 65, Đermanović 78/

Radnički NB - Metalac 2:0 (0:0)

/Krivokapić 58, Krapuhin 89/

Dubočica - Sloboda 1:0 (0:0)

/Đokić 74/

Nedelja

Grafičar - OFK Vršac 1:2 (1:1)

/Petrović 13 - Čejić 16, Glavinić 87/

RFK Novi Sad - Mačva 1:0 (0:0)

/Ejbraham 90/

Kolubara - Radnički SM 1:3 (0:2)

/Galvao 50 - Cvetković 3, Obuja 18, Ivić 86/

Ponedeljak

14.00: (1.65) Tekstilac (3.45) Smederevo (5.40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeTekstilac OdžaciSmederevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara