Dušan Jovanović
Dušan Jovanović

Smederevo, Partizan, golovi: Dušan Jovanović crno-beli do 2026.

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 15:28

Talentovani špic bi mogao stazom koju je utabao Aleksandar Mitrović, a kojom se kretao Marko Milovanović

Izgleda da postoji tajna veza između Smedereva i Partizana. Prateći vertikalu nastalu u vreme Aleksandra Mitrovića, a po uzoru (i) na Marka Milovanovića, crno-beli neguju još jednog špica koji bi mogao da im garantuje golove i – novac.

U pitanju je Dušan Jovanović, od ovog petka zvanično profesionalac kluba iz Humske. Talentovani napadač iz „klase 2006“ potpisao je prvi profesionalni ugovor kojim će na Topčiderskom brdu ostaviti najmanje do 2026. godine. U prisustvu klupskih čelnika, ozvaničenjem saradnje sa Parnim valjkom Jovanović je potvrdio da je jedan od najboljih igrača generacije i stub budućeg Partizana. Kad za to dođe vreme.

Izabrane vesti

A sudeći prema onome što je uradio u poslednjih nekoliko meseci, već kuca na vrata seniorskog pogona. Letos je na turniru Kupu prijateljstva na Zlatiboru proglašen za najboljeg igrača, ujedno je bio prvi strelac (pet golova), uz napomenu da su dva njegova hica u finalnom susretu sa Osijekom (3:2) pomogla crno-belima da prvi put osvoje prestižni turnir koji okuplja najbolje ekipe regiona.

Potom je formu preneo i na terene Omladinske lige Srbije, tako što je u prvih osam utakmica pet puta bio strelac. Da je u velikom zaletu potvrdio je u Rumuniji, kad se njegov pogodak ispostavio dovoljnim za trijumf nad Univerzitateom iz Krajove, u prvom susretu početnog kola UEFA Lige mladih (1:0).

Sve to predstavljalo je snažan signal čelnicima kluba da talentu iz Smedereva ponude profesionalni ugovor i time njegovu budućnost vežu za Humsku, uvereni da će u njemu dobiti napadača koji bi za godinu, dve, mogao da bude od velike koristi prvom timu. Kasnije i na ekonomskom planu. Baš kao što su radili njegovi sugrađani Aleksandar Mitrović i Marko Milovanović.

Rekorder po broju golova za reprezentaciju Srbije je upravo iz Smedereva došao u „Zemunelo“, u debitantskoj sezoni u prvom timu osvojio titulu, a kasnije otišao u Anderleht i napravio sjajnu karijeru, dok se za Milovanovića vezuje nekoliko bitnih golova u jesen 2021, kad je tadašnji trener Aleksandar Stanojević kuburio sa napadačima, od kojih je onaj protiv Anortozisa bio vredan prolaska grupe Lige konferencije. Kasnije i transfera u Almeriju.

Sledeći na toj „proizvodnoj traci“ je Dušan Jovanović, koji je iz Mladog radnika iz Radinca, još kao pionir, stigao među crno-bele. A u Radincu ga je fudbalski oblikovao Vojkan Rakić, koji je nagovestio šta može Aleksandar Mitrović, pa kad je već tako...


tagovi

Dušan Jovanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara