©Star Sport
©Star Sport

Smederevo u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije! Kapiten Stojković i Mile Savković kreirali preokret u Ljubiću

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 19:46

Smederevci se vratili u drugoligaško društvo nakon tri provedene sezone u Srpskoj ligi Zapad

Veliki pritisak su imali igrači Smedereva činjenicom da je utakmica Borca iz Čačka i Budućnosti iz Arilja registrovana službenim rezultatom (3:0), pa im je bila neophodna pobeda nad Poletom u Ljubiću za plasman u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije. I u ovom čačanskom naselju bilo je problema za izabranike Save Šašića, pošto je domaćin vodio golom Alekse Obrenovića od 17. minuta. Ipak, gosti su nakon toga iskoristili kvalitet u svojim redovima i golovima kapitena Nikole Stojkovića i nekadašnjeg kadetskog i omladinskog repezentativca Mileta Savkovića, stigli do velikog preokreta i neophodnih bodova - 3:1 (1:1).

Smederevo se u Mozzart Bet Prvu ligu Srbije vratilo nakon tri sezone u Srpskoj ligi Zapad. U ovoj sezoni su vodili veliku borbu za Borcem, od kojeg na kraju imaju bod više (77) uz odličan skor od 23 pobede, pet remija i samo jednim porazom, koji su doživeli upravo od Čačana krajem aprila.

Izabrane vesti

Polet je vrlo motivisano ušao u meč, što mu se vratilo kroz vodeći pogodak Obrenovića, koji je stigao nakon odličnog dodavanja Gavrića u prostor. Gostima je bilo potrebno desetak minuta da se konsoliduju, ali su ona preuzeli kontrolu utakmice, sve ozbiljnije pritiskali protivnika i u idealnom trenutku, preko raspoloženog Stojkovića izjednačili u 43. minutu utakmice. Upravo taj pogodak je učinio Smederevce mnogo smirenijim u drugih 45 minuta, pa su na prilično siguran način stigli do potpunog preokreta.

Smederevci su do izjednačenja mogli i nekoliko minuta ranije, ali je odličan udarac Miloša Zličića, posle centaršuta Sević na sjajan način zaustavio David Spasojević. Lopta je išla pod samu prečku, ali je golman Poleta uspeo da je prebaci preko prečke.

Preokret je stigao u 51. minutu, kada je ponovo Stojković bio na pravom mestu da povratnu loptu sa ivice kaznenog prostora pošalje u donji desni ugao nemoćnog Spasojevića.

Sve je bilo rešeno u 64. minutu, kada su domaći krenuli nešto angažovanije, ali se onda otvorila prilika za brzonogog Savkovića. Nekadašnji igrač BSK Borče, Jagodine, Spartaka, Jaglelonije i Mladosti GAT-a dobio je dubinsku loptu iz poslednje linije, stuštio se ka domaćem golu, a onda kada je delovalo da će izgubiti ravnotežu, usledio je perfektan udarac u suprotan gornji ugao.

Smederevo je rutinski odradilo posao u završnici meča, bez problema su gosti uspeli da zatvore puteve prema svom golu, a na kraju su mogli i do četvrtog gola. Zličić je izašao sam pred Spasojevića, ali je gađao pred leve stative. Ipak, to nije poremetilo veliko slavlje Šašićevog tima nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.



tagovi

SmederevoFK Polet LjubićSrpska liga Zapad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara