Ihenačo (© Reuters)
Ihenačo (© Reuters)

Smena generacija u napadu Lestera: Keleči Ihenačo do 2024.

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 11:55

Novi ugovor sa Nigerijca

Tako to rade Englezi. Jedni će reći da odlučuju samo na osnovu poslednjeg utiska, drugi da imaju smisla za marketing, treći kako je sve potanko isplanirano. Tek, Lester je produžio ugovor Kelečiju Ihenaču posle impresivne forme Nigerijca u minulih mesec dana.

Napadač je jutros potpisao novi ugovor sa Lisicama, pošto mu je prethodni isticao narednog leta. Po odredbama novog dužan je da na King pauer stadionu ostane do juna 2024, pa će klub imati šansu da na njemu ostvari i fudbalsku i finansijsku dobit. Što je bolja opcija nego da je ušao u završnu godinu saradnje, koja bi mu omogućila da narednog januara ode bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Ovako, Ihenačo ostaje u planovima Lestera i možda najavljuje konačnu smenu generacija u napadu bivšeg osvajača Premijer lige. Džejmiju Vardiju su 34 godinje, bivši član Mančester Sitija je deset godina mlađi. Ako mu klub već veruje...

A poverovao mu je tek kad je Keleči eksplodirao. Dao je sedam golova na minule četiri utakmice, igra u sjajnoj formi, proglašen je za najboljeg fudbalera Premijer lige u martu, mada je pravo pitanje gde su bili čelnici Lestera pre toga, ako stvarno smatraju da je Ihenačo kalibar za prvih 11.

Brendan Rodžers smatra da jeste.

Fantastičan je otkako je došao kod nas. Oduševljen sam, jer je savestan i pošten momak, a talentovan fudbaler. Ako pogledate njegov razvojni put, ušao je u prvi tim Sitija pošto je proglašen za najboljeg igrača Prvenstva sveta za uzrast do 17 godina, davao golove u dresu Građana, ali mu je bilo teško da se zadrži na tom nivou, jer je bilo nadarenijih igrača koji su zaslužili šansu pre njega. Zatim je prešao u Lester, gde mu je konkurent Džejmi Vardi, jedan od najboljih špiceva Premijer lige. Bilo mu je potrebno vreme da prihvati odlazak sa Etihada. Kad sam došao za trenera ljudi su gunđali: „Zašto igra Ihenačo?“, a onda ih je vrlo brzo pridobio. Trudom i talentom“, hvali trener Ihenača ,koji će priliku da poboljša ovosezonski učinak od 12 golova i pet asistencija u svim takmičenjima imati protiv bivšeg kluba, Mančester Sitija.

Premijer liga Engleske, subota, 18.30: (5,20) Lester (3,70) Mančester Siti (1,70)


tagovi

Keleči IeanačoKeleči IhenačoBrendon Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara