Smenjen je

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.19. | 20:39

Kad na pojačanja potrošiš 220.000.000 evra i nemaš rezultat jedino je logično da te otpuste

Očekivano i logično: Marko Silva nije više šef stručnog štaba Evertona. Klub sa Gudison parka povukao je jedini ispravan potez u ovom trenutku i smenio Portugalca posle serije razočaravajučih rezultata, začinjenih debaklom na Enfildu (2:5).

Uprkos velikim ulaganjima, a samo u poslednja tri prelazna roka potrošeno je oko 220.000.000 evra, Silva nije uspeo ništa vredno pomena da uradi sa ekipom kojoj se prognoziralo da bi mogla da se umeša u borbu za plasman u evropska takmičenja. Stvarnost je drugačija i po Karamele brutalna, jer su posle poraza u Mersisajd derbiju skliznule u zonu ispadanja, a tek joj sledi paklen raspored. Već u subotu na Gudison dolazi ove sezone opasni Čelsi, sledi gostovanje Mančester junajedu, pa okršaji sa Lesterom i Arsenalom, te će Silvin naslednik imati komplikovan zadatak.

Izabrane vesti

Everton je saopštio da će protiv Plavaca, u subotu od 13.30 tim predvoditi Dankan Ferguson, legenda kluba, njegov napadač u dva mandata.

Podsetimo, Marko Silva je stigao u Everton leta 2018. i za godinu i po dana na 61 utakmici ostvario samo 24 pobede. Prosečno, osvajao je 1,28 bodova po meču, što je najmanje od svih stručnjaka na klupi kluba još od Voltera Smita, koji je bio za komandana od jula 1998. do marta 2002. Baš posle njega stigao je Dejvid Mojes i ostao čak 11 godina, izgradivši respektabilan tim, pa su čelnici, sva je prilika, rešili da mu daju još jednu šansu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara