Šok u Torinu: Saša Lukić odbio da putuje u Moncu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 09:59

Srpski vezista ljut na predsednika Urbana Kaira jer mu nije ponudio novi ugovor

Sve je bilo idilično na relaciji Saša Lukić-Torino u poslednje vreme. Srpski vezista je postao kapiten Granata, pominjao se i produžetak ugovora sa godišnjim primanjima od blizu dva miliona evra. Međutim, uoči početka prvenstva Italije usledio je šok. Iskusni vezista i čovek od poverenja trenera Torina Ivana Jurića odbio je da otputuje na meč u Moncu, ljut na predsednika kluba Urbana Kaira zbog toga što pregovori oko novog ugovora nisu završeni.

Italijanski mediji, odnosno lokalni Tutosport, došli su do saznanja da je Saša Lukić odbio da uđe u autobus za Moncu i da je o svemu obavestio Ivana Jurića. On je hrvatskom treneru saopštio da se izvinjava svima u ekipi, kao i stručnom štabu, ali da smatra da je zaslužio više poštovanja od strane kluba i Urbana Kaira. 

Izabrane vesti

Čak je i Ivanu Juriću, bar prema pisanju Tutosporta, rekao da se zasitio lažnih obećanja. Srbin ima ugovor sa Torinom do 2024. godine. Ovog leta na adresu italijanskog kluba stizale su brojne ponude. Interesovao se i Kristal Palas, međutim čelnici Granata odbijali su mogućnost da puste Sašu Lukića. I očigledno su izigrali poverenje velikog aduta srpske reprezentacije.

Mesecima unazad spekulisalo se da će posle odličnih igara uprošloj sezoni Saša Lukić biti nagrađen povišicom. Očekivalo se da bivši vezista Partizana produži vernost Torinu do 2027. godine i obezbedi sebi primanja od 1.900.000 evra. Međutim, do realizacije posla nije došlo. Iako bi takav posao predstavljao “win-win” situaciju za Torino. Posebno što se očekuje da Lukićeva cena i u narednom periodu bude u konstantnom rastu, zbog ovogodišnjeg Mundijala u Kataru.

Trener Ivan Jurić ima veliko poverenje u Srbina. Tokom pripremnog perioda ga je probao čak i na poziciji lažne devetke sa Nemanjom Radonjićem i Sekom kao krilnim napadačima.

Međutim, sada se situacija zakomplikovala. Očigledno je da Saša Lukić želi da ode, posebno posle prodaje štopera Bremera u Juventus. Nije prvi put da se pojedini igrači Torina žale na neadekvatan termin kod Urbana Kaira. Kroz sličnu situaciju prošao je i Sirigu...


tagovi

Saša LukićUrbano KairoIvan Jurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara