Rodrigo Bentankur (Reuters)
Rodrigo Bentankur (Reuters)

Šok za Totenhem pred dolazak na San Siro: Vezni red stoji na dečijim, klimavim nogama

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 11:58

Rodrigo Bentankur pokidao prednji ukršteni ligament, Pjer-Emil Hejbjerg suspendovan, Iv Bisuma takođe povređen, a u centralni deo manevra izvesno će morati Oliver Skip i Pape Matar Sar

Stvari se u fudbalu brzo menjaju. Kada je žreb za osminu finala Lige šampiona spojio Milan i Totenhem, Rosoneri su verovali da su solidno prošli budući da su dobro prošli izbegavši Mančester Siti, Real Madrid i minhenski Bajern. Čvrsto su verovali da protiv Totenhema imaju realne šanse za prolaz, ali su katastrofalni rezultati u 2023. godini srozali očekivanja Milanovih tifoza na krajnji minimum. Naročito posle sramne, kukavičke igre poritv Intera i na drugoj strani pobede londonskog kluba nad Mančsester Sitijem.

Međutim, okolnosti su se u poslednjih nekoliko dana ponovo izvitoperile za 180 stepeni. Milan je konačno pobedio u Seriji A (Torino 1:0), a Totenhem je deklasiran od strane Lestera u Premijer ligi (4:1). Pritom, na težu povredu prvog golmana Iga Lorisa, nakalemilo se sijaset novih problema zbog kojih će Sparsi biti primorani da utakmicu na San Siru zakazanu za predstojeći utorak od 21.00 odigraju sa verovatno najslabijim veznim redom u poslednjih nekoliko sezona.

Izabrane vesti

Naime, osim utakmice protiv Lestera, Totenhem je izgubio i Rodriga Bentakura... Na duže staze. Urugvajac je pokidao prednji ukršteni ligament i pauziraće između pola godine i osam meseci. Uz povredu Iva Bisume koji će biti odsutan bar do maja meseca, odnosno suspenziju Pjer-Emila Hejbjerga, vezni red gostiju iz Londona će u prestonici mode stajati na dečijim, tankim i klimavim nogama. Kako stvari stoje, tandem na sredini terena činiće 20-godišnji Pape Matar Sar i 22-godišnji Oliver Skip. Zajedno mogu da se pohvale da su tek dvadesetak puta bili starteri u Premijer ligi.

Koliko god Milan bio neprepoznatljiv u poslednjih mesec i po, dva, Sandro Tonali i Ismail Benaser na papiru deluju kao Luka Modrić i Toni Kros u odnosu na Totenhemove klince kojima će, ako Konte ne napravi nekakvu neočekivanu pozicionu premetačinu, silom prilika biti poverena ogromna odgovornost u prvoj utakmici osmine finala.

U jeku Totehemovih kadrovskih problema pojavila se i informacija da je engleski klub došao na ideju da revitalizuje karijeru vremešnog Bena Fostera. Naime, nekadašnji golman mnogih ostrvskih klubova je sredinom septembra prošle godine završio karijeru, ali bi Sparsi da ga vrate iz fudbalske penzije kako bi do kraja sezone predstavljao rezervnu opciju za Frejzera Forstera, koji je posle povrede Lorisa postao prvi čuvar mreže.

Nije ni Milanov zdravstveni bilten idealan, ekipa de fakto trpi zbog višemesečnog odsustva prvog golmana Majka Menjana i nesposobnosti alternative Ćiprijana Tatarušanua da ga adekvatno zameni. Ali osim Menjana, većina bitnih prvotimaca se oporavila od povreda uključujući tu i rekovalescente Fikaja Tomorija i Ismaila Benasera. Obojica se očekuju u startnoj postavi u utorak.


tagovi

TotenhemRodrigo Bentankurac milan

Obaveštavaj me

Totenhem
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara