Zlatibor (©Starsport)
Zlatibor (©Starsport)

Šokantna premijera u Pančevu: Zlatibor kao brzi voz protutnjao pored Lokomotive

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 19:27

Gosti iz Čajetine slavili sa 2:0

Listom su pre početka sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije iz skoro svih klubova poručivali da je Železničar iz Pančeva kandidat broj jedan za promociju u najviši rang, da ima najjači tim na papiru, sa dosta zvučnih imena.

Samo što „papir“ ne igra na terenu... Zlatibor se nije ni najmanje uplašio gostovanja favoritu, čije su tribine bile odlično popunjene za prvoligašku premijeru. Štaviše, gosti iz Čajetine su domaćinu priredili hladan tuš u još jednom vrelom letnjem danu i sa glatkih 2:0 su ostavili Pančevce bez glasa.

Izabrane vesti

Za razliku od Železničara, Zlatibor ima superligaško iskustvo. Bio je u eliti, video kako to izgleda, mada je iste sezone iz nje izašao. Malo je danas igrača u timu koji su i tada nosili dres kluba iz Čajetine, Uroš Miloradović je jedan od njih, a danas je bio među starterima.

S druge strane, tim iz Pančeva je prepun igrača bogatog iskustva, kao što su Marko Jovanović, koji je nosio dres Partizana u Ligi šampiona, pa Obeng Regan, Obiora Odita, nekadašnji „romantičar“ i internacionalac Aleksandar Simčević... I nije vredelo.

Zlatibor je do vođstva došao u 25. minutu golom Nikole Dišića, bivšeg ofanzivca Žarkova, koji je ovog leta došao u čajetinski tabor. Iskusni Marko Jeremić, koji je promenio mnoštvo klubova tokom karijere, sredinom drugog poluvremena, u 67. minutu, podigao je vođstvo gostiju do 2:0. Ispostavilo se nedostižnih dva razlike za Pančevce.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PRVO KOLO

Subota

IMT - RFK Novi Sad 4:1 (1:0)

/Vukić 45, Luković 59, Vidić 83, Vidić 90+3 - Vujaklija 58p/

Inđija - OFK Vršac 0:1 (0:1)

/Braunović 4/

Radnički SM - Sloboda 0:0

Metalac - Radnički NB 2:0 (0:0)

/Đurić 90+2, 90+8/

Nedelja

Loznica - Jedinstvo Ub 1:3 (0:1)

/Mićić 58 - Avrić 30, 85, Živojinović 64/

Mačva - Grafičar 2:2 (1:2)

/Radunović 20, 76 - Ibanjez 10p, Fol 26/

Ponedeljak

Železničar - Zlatibor 0:2 (0:1)

/Dišić 25, Jeremić 67/

Rad - Trajal U TOKU



tagovi

Zlatibor ČajetinaŽelezničar PančevoMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara