Komentari na vest

Šokantna vest iz Francuske: Trener Pari Sen Žermena i njegov sin privedeni jer nisu hteli crnce i muslimane u timu

T

Toto-ko-tunjo

pre 11 meseci

Pod uslovom i da je sve to rekao, čovek je trener, profesionalac. Nije religijski guru. I šta da kaže kad mu se igrač koji ne jede i ne pije ništa na dan utakmice vuče po terenu? Pa ne sme mučenik ni da kaže to javno! A razlog je evidentan. I šta kada pola tima tako funkcioniše? A od tebe se očekuje rezultat? Odosmo bre u bestraga zbog izmišljenih sloboda i poštovanja vere. A način života tih velikih vernika je tek posebna priča. Pliva se u kinti, menjaju žene, bahati sa u vilama, voza najskupljim automobilima... Sve puca od smernosti. Bitno da se ne klopa neko vreme, ide u bogomolju, poljubi krst i teraj dalje, na isti način. Sve oprošteno.
G

G

pre 11 meseci

Zamisli ekipu 11 mozgova tipa pogba haha
B

Brko

pre 11 meseci

Francuzi ne bi bili svjetski prvaci bez muslimana (Zidane 1998.) i crnaca (Mbape-a i 90% sastava iz 2018.). Salah, Mane i ostali mnogobrojni muslimani u fudbalu su dokaz da se može postiti, igrati dobro i sve osvojiti. O prednostima posta neću ovom prilikom.
И

И

pre 11 meseci

Предности нашег поста, да. Да занемаримо духовно, то је индивидуално, али здравствено доказано има користи. Али од њиховог нема. Да 16 сати не једеш и не пијеш, а крећеш се и радиш, тело дехидрира и узима течност из измета, њихов пост нема таквих предности.
E

Erector

pre 11 meseci

Uzima tečnost iz izmeta? Stvarno neko vjeruje u ovo? Pročitajte neka istraživanja prije nego lupite glupost. Postom se tijelo čisti od toksina i može samo pozitivno djelovati ne samo fizički nego i psihički, povećava volju kod čovjeka i poboljšava disciplinu. Bitno da je to problem a ne alkohol, noćni provodi i ostali poroci koji postoje kod 50% fudbalera
A

Atlantik1996

pre 11 meseci

Ljudi moraju da shvate duh trenutka (tj. vremena) u kome se ovo radi. U Francuskoj izbili veliki nemiri zbog ubistva mladica (crnca) od strane policijskog sluzbenika (belca). Vlast sad hoce da pokaze da se bori protiv rasizma i zato ovo sad pokrecu i halabucu. Ako je ovo sve, protiv oca nema dokaza, samo rekla - kazala informacije. Protiv sina mozda nesto i bude, ali i to je na klimavim nogama.
Г

Гостиварски

pre 11 meseci

Друго људи, Француска је ојадила земље одакле су пореклом ти људи за следећих пет векова, уопште ми није жао што су их преплавили, надам се да ће их бити још више. Робовласницима све најгоре. Срби су слободарски народ и увек смо подржавали потлачене, никад нисмо држали робове но су нас покушавали да поробе.
m

mikiNB

pre 11 meseci

Sandzo, drzacemo vas jos dugo!
Г

Гостиварски

pre 11 meseci

не могу да улазим у дискусију са вама, прочитајте неке књиге, није толико тешко, хиљаду пута изговорена лаж може постати истина само ако истина нигде није написана, а за сваку годину вашег битисања на овим просторима постоје хиљаде записа о нашем животу овде пре вас.
A

Aleksejko

pre 11 meseci

Srbi su proterivani sa Kosova još pre 700 godina imaš toliko toga da pročitaš brate Sandzo. Ja sam iz Krusevca,Srbima iz Raškog okruga, Kosova,Makedonije je Kruševac bio sever. Povlačili smo se ispred turaka vekovima da bi nam na kraju posle 200 godina Beograd bio sever, a posle prve i druge seobe, srba imaš i u češkoj, poljskoj, ukrajini, pa sta ce oni tamo, otkud. Toga imaš i u Turskim spisima kroz vekove. Čitaj malo i ne veruj slepo ni Mulimanskim niti Srpskim udžbenicima, ako želiš istinu moraš sam da je iskopas, a onda ces saznati ko si i sta si,ne verujem da će ti se svideti koliko u tebi ima Spskog i Jevrejskog,u svima nama.
E

Erector

pre 11 meseci

Ne samo u prethodnom periodu nego i sada imaju ekskluzivna prava na rudna nalazišta u bivšim kolonijama kao i na razne druge stvari kao kvalitetna drva za luksuzan namještaj i druge egzotične stvari.

Владан

pre 11 meseci

човек је у праву
@

@ssss

pre 11 meseci

Aj što imaš problematičnu zastavu pogotovo kada je ova tema u pitanju,što imaš problematične stavove,ali što imaš sve lajkove doduše ne puno to je još problematičnije!
O

OUJ

pre 11 meseci

Neće ni šeici više da bacaju pare nego podmeću ovo da raskinu lakše ugovor. Baš će da odgovara zbog nečijeg mejla, koji čak nije ni njegov mejl. Nema njegovom snimka, ničega, da je to rekao. Samo lik prenosi śta je navodno rekao njegov sin.
G

Gost 94

pre 11 meseci

Šta ste se vi domaći rasisti i nacionalisti popalili na ovo?
k

kopi

pre 11 meseci

Ako sam dobro razumeo. Čovek je optužen jer je, pazi sad ovo, JEDAN pisao u mejlu DRUGOME, šta je rekao TREĆI da ČETVRTI (optuženi) misli. Ovo mogu ja da oborim na sudu, nema teorije da iko može da odgovara. Samo zabava za javnost. Galtije može samo da dobije odštetu zbog ovog maltretiranja, ali će ostati obeležen.
f

fou

pre 11 meseci

Ako je i rekao ovo da nije dobro imati puno igraca u timu koji poste u isto vreme, potpuno se slazem. I ja sam bio optuzen u svojoj kompaniji za rasizam jer mi je smetalo sto odredjene kolege, kada ne jedu i ne piju nista ceo dan u toku njihovog posta, nisu u stanju da rade i ja radim i njihov posao, a oni moraju cak i da odspavaju 2 sata pored masine i nikom nista. Kad sam pitao da li ja onda mogu da odmorim za vreme naseg Pravoslavnog posta i radim 50% manje, tad sam optuzen za rasizam, a nigde veze.
И

И

pre 11 meseci

Значи нема никаквих доказа да је човек то рекао, једини доказ је мејл једног лика који пише другом лику шта је овај трећи рекао? Сензација за јавност коју неко финансира из неког интереса и ништа друго. Не могу ја кривично да одговарам на суду јер је Марко писао Немањи да сам ја нешто рекао.
g

gostić

pre 11 meseci

ne mogu podeliti vest na fb?????
g

gosić

pre 11 meseci

the end is near
z

zapadjetruodavno

pre 11 meseci

I onda Macron i Evropa koje polako vise nema, diktira, da na Balkanu npr. CG mora biti manjinska vlada, drze predavanja o ugrozenosti manjina... A vidi sta rade svojima!? Zato sad upotpunosti shvatam onu izjavu Benzeme, da ide u Arabiju radi muslimana...
B

Beeli

pre 11 meseci

Čovek rekao istinu. No, imamo mi ovde navalu naših "kapaciteta" navijača večitih koji su preko noći postali kosmopolite pa odjednom ne smeta prva petorka crnaca u Partizanu ni 10 stranaca u FKCZ jer je rezultat tu što jasno govori da ogromna većina njih su navijači rezultata a ne kluba. Kako rekoše, svet je globalno selo😄 Kad bi još znali da biti navijač jednog kluba suštinski nema veze sa rezultatima istog već su prvenstveno neke druge stvar u pitanju. Osećaj ponosa i pripadnosti određenoj grupi/socijalnoj strukturi/ideji. Deo porodične tradicije i identiteta. Privrženost svom naselju/delu grada/gradu/regiji. Uostalom prazni stadioni i hale sve govore.
I

Istine radi..

pre 11 meseci

Takve slicne stavove o pripadnosti jednoj grupi imali su i nacisti.Da su ispunili te svoje stavove ti sad nebi pisao ovaj komentar.Sto se tice Francuza i njihovog identiteta to nije nista prema onom sto su uzeli svim svojim kolonijama koje sad zive kod njih.Mislim da se to zove kosmicka pravda
Г

Гостиварски

pre 11 meseci

Све ово што си навео стоји, и припадност, и веза са крајем, градом, државом, народом. АЛИ СВЕ ТО НЕ ПОВЛАЧИ И ОГРАНИЧЕНОСТ! Расизам је најгора врста примитивизма. Друго ај да се вратимо на фудбал, није то више као некад група Београдских мангупа такмичи се против енглеских мангупа из Манчестера или немачке мангупарије из Минхена. Сада је то неравноправна игра где имаш клубове којима је цео свет тржиште, зато су и те победе слатке, нећу никад заборавити победу против Ливерпула рецимо. Треће, наш народ се ложи на успех, зато су у Евролиги пуне трибине, зато је Маракана препуна у ЛШ. Имаш игралиште у крају па ту играј за нешто друго, фудбал се игра на резултат и ја ћу увек подржати да мој клуб доводи квалитет и игра у складу са карактером Црвене Звезде и сваки играч који се понаша у складу са тим имаће моју љубав и поштовање, без обзира одакле долази. Наравно да ми је драже да неко наше дете буде главни играч, али такве ствари не могу на силу.
S

Saturn

pre 11 meseci

Ja sam iz mesanog braka , imam prijatelje i jedne i sa druge strane ... Al sto se tice Francuske ona polako gubi Nacionalni indetitet na 30 posto su arapi i ostale nacije , jos par posto posto se ekstremno mnoze istisnuce ih...
B

BH

pre 11 meseci

To im je sve posljedica kolonijalizma i robovlasništva,sve se vraća lćkao bumerang,da se razumije bez tih Afrikanaca i tamnoputih momaka i djevojaka ništa ne bi bilo od francuske fudbalske u košarkaške reprezentacije i klubova,eto im sada ta bijela nadmoćna rada a u stvari blijedoliki zakržljanci
S

Sira slika

pre 11 meseci

Nije u pitanju rasizam u smislu mrznje prema boji koze i vere, vec u sportskom smislu. Setite se Bena iz Zvezde i Stankovica koji prica o njegovoj ishrani za vreme muslimanskim verskih praznika i kako to utice na igraca i na formu. Zamisli da zavisis od 10ak takvih igraca, traze od tebe razumevanje i postovanje vere, a sa druge strane te kritikuju za lose rezultate i mozes da ostanes bez posla. Kako razdvojiti jedno od drugog, i napraviti da ide ruku pod ruku? To je sira slika koja, budimo realni, nije fer. Postujem svaku veru i svaciji obicaj, kao i svoj, ne delim ljude na boju, vec na dobre i lose. Ovde je na zalost tezak miks stvari koje nikome ne idu u korist. Francuska je svakako postala bure baruta losom socijalnom u migrantskom politikom. To se uvek preliva svuda, pa i na sport. Ti ne mozes nikome da zabranis da praktikuje svoju veru, dokle god ta praksa ne utice na druge negativno - to je prava sloboda (a i kultura). Ne znam bas da li je to ovde slucaj. Covek je hteo “drugacije” igrace zbog toga. Da li je to greh ili ne…siva zona po mok misljenju jer ok dobija otkaz zbog losih rezultata jer mu igraci zive na postu i nemaju energiju da igraju.
I

Istina

pre 11 meseci

Tacno tako ovo je bas siva zona ,jer ajde da npr ovaj slucaj prenesemo na bilo koji drugi posao. I sad ti si sef nekog odseka koji nema rezultate jer imas vecinu radnika koji iz bilo kog razloga(u ovom slucaju verskih) ne mogu da budu na 100% . Posao bi trpeo,greske desavale a prvi ko bi snosio odgovornost je taj sef odseka jer nema rezultate. Tako da ukoliko ovaj trener nigde nije pokazao klasican rasizam , nego jednostavno nije mogao da izvuce maximum iz igraca na ciju je igru uticalo sve ovo ,ja mogu da razumem zasto je ispao 'rasista'
T

Trpke

pre 11 meseci

A Kad im 70 % muslimana i crnaca donese titulu prvaka sveta tad su braca francuzi …
S

Saša_PFC

pre 11 meseci

To su isti oni koji su podrzali sinoć i preksinoć rusenje i paljenje Francuskih gradova.Ipak to je demokratija kada imas novac onda mozes sve da radis...naime koga uhapse u toku nereda a dokaze se da su rusili i palili kao i obijali i krali iz butika kazna za svakoga pojedinacno je 15.hilj.evra.Francusku neinteresuje dali imas pravo da boravis u zemlji vec samo novac a to je najdelotvornije u demokrariji.
A

Apatrid

pre 11 meseci

Veruj mi da je većina indiferentna prema njihovom nacionalnom timu. Te uspehe uglavnom najviše slave baš manjine i to obično tako što polome pola grada.
L

Lijo

pre 11 meseci

Isto ovako gledaju Kineze, Ruse ,Balkance,Istočno evropljane ..
D

Dejani

pre 11 meseci

Nas su digo gledali tako, problem ue samo sto ne postoji izraz kao sto postoji za rasizam
B

Belgrano

pre 11 meseci

Све што је рекао је у праву. Они су дозволили да им такви ломе државу, а тек ће да је пале и ломе. Како сејеш тако жањеш, само напред.
P

Preža

pre 11 meseci

Pošto je mesec Ramazana, biće da je ramazanski post?
S

Slanina

pre 11 meseci

Covek kaze da mu smeta sto igraci poste, jer to utice sigurno na njihove performanse. Ok, mozda ima rasizma u tome, ne znam, ne razmisljam rasisticki, ali ako to utice na igrace, sta je problem? Hoce one koji ce uvek biti 100% fit, profesionalni sport. On ce prvi stradati ako ekipa igra lose. Na mom poslu imam kolegu muslimana, u toku posta nije bio prepoznatljiv, posle par dana se razboleo, tek posle 15-20 dana mu se organizam navikao. Drugo, "duh grada", sta smo onda mi koji zelimo sto vise domacih igraca, jer realno, sa njima se lakse poistovetimo? Da li je to rasizam? Meni nije, ne smetaju mi stranci, ne smetaju mi druge vere, ali uvek volimo "decu iz nase skole fudbala". U modernom svetu je popularno napasti coveka da je rasista, to pali u medijima. I kada jeste i kada nije rasista.

PFK NIŠ

pre 11 meseci

Ovaj svet, a pogotovo zapadna Evropa, su zreli za treci svetski rat. Kada iskoriscavaju te muslimane i Afrikance ne smeta im nista, a kada ti isti naprave pare, budu isti u svakom smislu sa ovima iz zapadne Evrope, e to ne moze... Isto vazi i za Ruse, i uopste sve iz Istocne Evrope...
B

Brankoni824

pre 11 meseci

Neba8ra | 30.06.2023. U 12:16 Pa da, nisu doveli ni jednog igrača od Faljija Ramadanija, pa se to onda u fudbalu popularno naziva "Ramadanski post" :) OPLAKAH.🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂...🤣😂
P

Preža

pre 11 meseci

Ramadanski post???
N

Neba8ra

pre 11 meseci

Pa da, nisu doveli ni jednog igrača od Faljija Ramadanija, pa se to onda u fudbalu popularno naziva "Ramadanski post" :)
A

Aleksejko

pre 11 meseci

Takozvani džej džej post
E

EstebanKambiaso

pre 11 meseci

Sve je ćovjek u pravu, ali su sami krivi.
T

Trpadzija

pre 11 meseci

Sta je upravu ? Kako francuska postade prvak sveta sa 9 crnaca u prvoj postavi?! Belacki mozak ih vodio ,Jel tako ?
G

G

pre 11 meseci

Po meni bolje ne bit prvak sveta 2 dana u 20 godina, nego imati drzavu puno arapa i crnaca svaki dan