Oskar (Reuters)
Oskar (Reuters)

Šokantna zamena za Kutinja u Barsi može da bude nekada najplaćeniji igrač sveta

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 12:03

Ponuđen im je, Katalonci razmišljaju

Barselona je uspela da koliko-toliko konsoliduje platni spisak i otvori mesta za pojačanja. Prelazak Filipea Kutinja u Aston Vilu i redukcija plate Samuelu Umtitiju su najviše doprineli tome. Uz najavljene odlaske Jusufa Demira, Luka de Jonga, golmana Neta a moguće i Seržinja Desta i Klemona Lenglea, Barsa će otvoriti neki mali prostor za dolazak novih igrača.

Dani Alves i Feran Tores su već registrovani, a sledeće pojačanje Barselone bi mogao da bude brazilski ofanzivni vezista Oskar.

Izabrane vesti

Nekadašnje veliko pojačanje Čelsija već pet godina igra za kineski Šangaj u koji je otišao zbog ogromnog novca u vreme kada su kineski klubovi mamili zvezde faraonskim ponudama za ugovore. Kinezi su tada platili Čelsiju 60.000.000, a njemu dali brutalan ugovor vredan 25.000.000 evra godišnje koji ga je tada stavio na sam vrh liste najplaćenijih igrača sveta. Kasnije je taj ugovor produžio pod istim uslovima do januara 2024. godine i ostao među 15 najplaćenijih igrača svetskog fudbala.

Međutim, prilike u Kini su se promenile poslednjih godina. Država je zabranila velika ulaganja u fudbal, pa je usledio egzodus igračkih i trenerskih zvezda. Od zvučnijih imena su ostali samo Oskar, Maruan Felaini i Musa Dembele. A sada je izgleda i Oskar rešio da završi kinesku epizodu.

Njegov agent (ujedno i Kutinjov) Kija Jorabhjan ga je ponudio Barseloni. Igrač je spreman na smanjenje plate da bi zaigrao u Blaugrani, ali ono mora da bude baš drastično da bi došlo u rang Barseloninih trenutnih finansijskih mogućnosti. Katalonci zasad nisu odbili ideju, dobro bi im došao ofanzivni vezista, ali Ćavi je kao prioritet od sportskog sektora tražio dovođenje centarfora. Tek ako Barsa nađe napadača i ako Oskar pristane na baš malu platu, moglo bi da dođe do saradnje... Naravno, uz uslov da ga Kinezi puste za džabe što ipak ne bi trebalo da bude problem s obzirom na uštedu koju bi ostavrili skidanjem njegovog imena sa platnog spiska.


tagovi

OskarZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara