Solbaken formira Ajaksov trio za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.19. | 17:46

Kopenhagen našao zamenu za Roberta Skova...

Nemaju vremena u Kopenhagenu da previše birkaju, moraće veoma brzo da reaguju i angažuju zamenu za Roberta Skova! Mladi reprezentativac Danske i najbolji igrač tog tima spakovao je kofere i preselio se u Hofenhajm u poslu vrednom 8.000.000 evra. I dok ta vest može da veseli navijače Crvene zvezde, potencijalnog rivala danskog prvaka u Ligi šampiona, pristalice Kopenhagena sasvim sigurno brine. 

Igrača kao što Skov nije lako pronaći na tržištu, pogotovo kada vam budžet nije neograničen. Jer Kopenhagen se i te kako oslanjao na učinak ovog momka tokom prošle sezone. Uostalom, učinak od 24 gola i šest asistencija to najbolje govori.

Izabrane vesti

►►► Sjajna vest za Zvezdu: Kopenhagen prodao najboljeg igrača!

Uprava kluba i Stale Solbaken imaju ideju kada je Skovova zamena u pitanju. Radi se o Lukasu Andersenu iz Alborga. Momak ima 24 godine, po potrebi može da igra na poziciji desnog krila, što je bila primarna pozicija Roberta Skova, ali on je u osnovi drugi napadač, onaj što igra nešto povučenije. Njega je Alborg pozajmio prošlog leta od Grashopersa, pa ga onda i otkupio za 670.000 evra. Andersen je pružao sjajne partije otkako se vratio u domovinu. Na 17 utakmica postigao je osam golova i upisao šest asistencija.  

Zanimljivo da je on kao 17-godišnjak otišao u Ajaksovu akademiju za 1.500.000 evra. Za četiri godine u Amsterdamu nije se naigrao, ali Ajaks je ipak uspeo da vrati uloženo kada je prosledio u Grashopers. 

Ukoliko bi Lukas Andersen stigao u Kopenhagen danski šampion imao bi u timu triling bivših igrača Ajaksa. Pored Andersena tu su već bek Nikolaj Boilesen i Viktor Fišer

Danci za sada ne navode koliko bi taj transfer mogao da košta Kopenhagen.  

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara