Solskjer (© Reuters)
Solskjer (© Reuters)

Solskjer krajičkom oka gleda ka tituli: Nije gotovo, još... Možda nešto lepo može da se desi

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 09:45

Trener Mančester junajteda kreće u poteru za Sitijem

Mančester Siti izgleda nezaustavljivo, dobio je 18 mečeva zaredom u svim takmičenjima, grabi ka titulu u Premijer ligi, deset koraka je ispred gradskog rivala i Lestera, ali na Old Trafordu se ne predaju. Niti je to manir velikana kakav je Mančester junajted.

Do pre nekoliko rundi činilo se da može da izazove lidera, sad je pitanje može li da ga stigne, međutim, Ole Gunar Solskjer uverava da šampionska trka nije rešena. Da Crveni đavoli imaju čemu da se nadaju u preostalih 13 kola.

Izabrane vesti

Sve dok nije gotovo, neću reći da jeste“, pomalo filozofski uzvraća Norvežanin na pitanje da li je prvak Engleske već poznat posle zastrašujuće serije ekipe Pepa Gvardiole.

Siti jeste odmakao, ali ga čekaju izazovi u Ligi šampiona. Pritom, Junajted veruje da bi 7. marta, eventualnom pobedom na Etihadu, mogao da se vrati u igru.

Videli smo u prošlosti primere mnogih timova koji su ostali u borbi, nastavili da rade, posvetivši se samo sebi. Nešto bi moglo da se desi. Nije da o tome razmišljamo, pre svega vodimo računa kako da poboljšamo našu igru. Jedino to možemo da kontrolišemo. Ostalo je još dosta da se igra, a ostalo je i dosta toga da popravimo kad smo mi u pitanju“.

Navijači se nadaju još više. Razlog pronalaze u činjenici da su u ovoj fazi sezone Crveni đavoli postigli 53 gola, što je najefikasniji učinak još od takmičarske 2012/13 kad je poslednji šampionski pehar završio na Old Trafordu (60). Za početak, moraće Junajted da nastavi da postiže golove, ponekad da ih ne prima. Upravo to pravi razliku. Sastav Pepa Gvardiole je naučio da pobeđuje i sa po 1:0. Solskjerov je ranjiv (pet primljenih na minula tri prvenstvena meča).

Važno je da zadržimo dobar momentum. Imali smo nekoliko kikseva protiv Vest Bromvič Albiona i Šefild junajteda, gde bih mogao do sutra da objašnjavam zašto nismo osvojili bodove koje smo zaslužili, ali to ne želim da radim. Bitno mi je da su momci fokusirani, da se brzo oporavljaju u fizičkom i mentalnom smislu, nije lako igrati meč Lige Evrope u četvrtak veče, pa u nedelju dobiti Njukasl. Možda nam je zato nedostajalo malo energije u prvih 45 minuta“, dopunio je Ole Gunar Solskjer.



tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara