Džesi Lingard i Ole Gunar Solskjer (Foto: Reuters)
Džesi Lingard i Ole Gunar Solskjer (Foto: Reuters)

Solskjer: Lingard će se boriti za svoje mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 18:21

Engleski fudbaler je zablistao na pozajmici u Vest Hemu minule sezone, pa se postavlja pitanje da li će dobiti pravu šansu na Old Trafordu, posebno posle najnovijeg pojačanja

Nije trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer verovao Džesiju Lingardu minule sezone. Posle sjajnih partija u dresu Vest Hema, sigurno je i norveški stručnjak svestan da je pogrešio. Sada se 28-godišnji ofanzivni vezista vratio na Teatar snova, počeo pripreme sa klubom za novu sezonu i kako stoje stvari počeće i takmičarsku godinu kao član Junajteda. Pitanje je ipak koliko će biti mesta, s obirom da u klub stiže i Džejdon Sančo. Solskjer ističe da će se Lingard boriti za mesto u timu.

Odigrao je danas Mančester junajted prijateljsku utakmicu sa Derbi Kauntijem i slavio sa 2:1. Golove su postigli talentovani Tahit Čong i Fakundo Pelistri, a pomenuti Lingard je odigrao drugo poluvreme. Mrežu Đavola zatresao je 34-godišnji Kolin Kazim Ričards.

Izabrane vesti

Posle utakmice Solskjer je govorio za sajt kluba, a jedna od glavih tema bio je upravo Lingard.

"Džesi se vratio, blistao je i želi da se bori za mesto u timu. Nema ništa bolje nego kada vidite igrače koji su spremni da se bore za svoje mesto. Naravno, ono što je uradio u finišu minule sezone, to je pravi Džesi. Znamo da je za takve stvari sposoban. Mislim i da smo videli pred kraj da su nam nedostajale opcije".

Džesi Lingard (Foto: Reuters)Džesi Lingard (Foto: Reuters)

Odigrao je Lingard dobro poluvreme i čini se da je nastavio gde je stao u dresu Čekićara. Njegov razoran udarac ozbiljno je zatresao prečku protivničkog gola. Takođe, poslao je sjajnu loptu ka Hanibalu Mežbriju i pokazao da se nalazi u vrsnoj formi i pored činjenice da je sa treninzima počeo tek krajem nedelje.

Dakle, Džesi Lingard je spreman da se bori za mesto na Old Trafordu, zasad mu dobro ide, ali videćemo kako će se stvari odvijati po 28-godišnjeg fudbalera, kada se Junajtedu priključi i 85.000.000 evra plaćeni Džejdon Sančo.




tagovi

Džesi LingardOle Gunar SolskjerDžejdon SančoMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara