De Hea (© Reuters)
De Hea (© Reuters)

Solskjer: Ne otpisujte Davida de Heu, i dalje je vrhunski

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 10:22

Iako je primio 37 golova na 29 utakmica

Triput je Mančester junajted birao Davida de Heu za igrača godine (2014, 2015, 2017), zaradio je i Zlatnu rukavicu namenjenu najboljem golmanu Premijer lige (2018), bio oslonac Crvenih đavola u sezonama kad su bili daleko od vrha tabele. Sad kad su pri vrhu, daleko je Španac od najboljih izdanja.

Nije svoj na svome. Već je primio 37 golova na 29 utakmica, samo deset puta u sezoni sačuvao mrežu netaknutom, ali trener Ole Gunar Solskjer ga brani od sve učestalijih kritika.  

Izabrane vesti

Nisam slep. Vidim i ja šta mediji pišu poslednjih sedmica, neki su otpisali De Heu. Totalno pogrešno. David je i dalje vrhunski golman“, uverava norveški stručnjak na klupi velikana sa Old Traforda. „David de Hea je deset godina u Mančesteru i sve vreme je briljantan. Brani izvanredno, sezonu za sezonom i to na vrhunskom nivou“.

Poslednje tri utakmice je propustio. Ima debelo opravdanje.

„Dozvolio sam mu da otputuje u Španiju zbog rođenja deteta. Umesto njega branio je Din Henderson i zadovoljan sam kako je obavio posao. Siguran sam da će isto biti i narednog puta kad bude dobio šansu. Din uči. Sve je bolji i bolji, napreduje. Kod nas nema nedodirljivog „broja jedan“. Morate da se dokazujete sve vreme“.

PREMIJER LIGA, 20.15: (1,90) Mančester junajted (3,45) Vest Hem (4,20)

De Hea bi mogao da se vrati među stative u večerašnjem okršaju sa Vest Hemom na Teatru snova. Pre tri dana se vratio u Englesku, međutim, zatražio je da bude izlovovan neko vreme kako ne bi rizikovao infekciju virusa korona. Kako nema striktnih ograničena koliko karantin mora da traje, Španac je voljan da brani. Odluka je, ipak, na Solskjeru, Hendersonu je ukazao šansu protiv Kristal Palasa, Mančester Sitija i Milana, a na tim mečevima Junajted je matiran samo jednom. I to u nadoknadi prvog susreta osmine finala Lige Evrope.

Više bih voleo da imam tri dobra golmana, nego da nemam nijednog. Izuzetno sam srećan što imam dvojicu na koju uvek mogu da se oslonim. To je sjajna pozicija za trenera, istovremenom veliki izazov zanjih dvojicu. I jedan i drugi znaju da moraju da se dokazuju. Zadatak im je da treniraju kvalitetno, doprinose ekipi, s tim da onaj koji ne brani mora s klupe da bodri kolegu“, dodao je Ole Gunar Solskjer.


tagovi

Ole Gunar SolskjerDavid De HeaMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara