Fernandeš i Solskjer (©Reuters)
Fernandeš i Solskjer (©Reuters)

Solskjer: Nekad čupam kosu zbog Bruna

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 12:36

„Hrabar je to momak“, kaže menadžer Junajteda

Malo je igrača koji odmah po dolasku u veliki klub postanu gazde na terenu i to bez galame, laktanja, već tiho, nenametljivo, autoritetom znanja.

A, jedan od takvih je Bruno Fernandeš, koji je po dolasku u Mančester junajted odmah postao šef na terenu, igrač koji diktira igru, postiže golove, asistira. I ove sezone mu je učinak impresivan: na 22 utakmice na svim frontovima Portugalac je postigao 14 golova, dok je za osam asistirao.

Izabrane vesti

Na poslednjoj utakmici sa Lesterom Bruno je ponovo bio glavni čovek na terenu, asistirao je Rašfordu za gol, a onda se i sam upisao u strelce. Menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer skinuo je kapu svom pulenu.

On je definitivno igrač koji pravi razliku na terenu. Stvara šanse, postiže golove, preuzima rizik – sve ono što bi igrač Mančester junajteda trebalo da radi i zašta je potrebna hrabrost. A, Bruno je zaista hrabar momak“, naglasio je Solskjer.

Priznao je Norvežanin da mu, ipak, ponekad zaigraju nervi zbog Fernandešovih poteza.

On je igrač koji ima sjajan pas, mada ponekad čupam kosu uzbog njega, jer može da odigra mnogo laganiju loptu levo, desno ili unazad, ali takav je, to ne možeš da mu oduzmeš. Svako od nas voli da ga vidi kao presudni faktor na terenu, koji ima igrače ispred sebe kojima gura lopte i ja sam prezadovoljan njegovim uticajem na igru“.

Podvlači Solskjer da ne bi trebalo zanemariti ostale momke.

Tačno je da Bruno hrani loptama saigrače u napadu i čini ih boljima, ali da ne smemo da zaboravimo da je on došao u tim i da tim i njega čini boljim. Svako ima svoju ulogu na terenu i on svoju igra na najbolji način“, ocena je Solskjera.

Od dana kada je došao na Old Traford, Bruno Fernandeš je postigao 26 golova uz 16 asistencija na 44 utakmice. Skoro da je na svakoj, u proseku, bio strelac ili asistent.


tagovi

Evropska premijer ligaMančester JunajtedOle Gunar SolskjerBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara